Ürküten Çarpılar

Sur ilçesinde, sokağa çıkma yasağının kısmen kaldırılmasının ardından bazı işyerlerinin kepenklerine atılan çarpı işaretleri paniğe nedene oldu. Kayapınar'da hücre evine baskın yapıldı, biri ölü iki PKK'lı etkisiz hale getirildi.

Haberler 15.03.2016 - 09:11 Son Güncelleme : 15.03.2016 - 09:11

Diyarbakırın Sur ilçesinde, sokağa çıkma yasağının kısmen kaldırılmasının ardından bazı işyerlerinin kepenklerine atılan çarpı işaretleri paniğe nedene oldu. Kayapınar İlçesinde bir eve operasyon düzenleyen polis ile içerideki PKKlılar arasında çatışma çıktı. çatışmada, 2 teröristten biri ölü, diğeri yaralı olarak ele geçirilirken, 1 polis de yaralandı.

SURDA YAŞAM HAREKETLENDİ

Diyarbakırın Sur ilçesinde 2 Aralık 2015te ilan edilen sokağa çıkma yasağı 103 günün ardından önceki gün kısmen kaldırıldı. Sokağa çıkma yasağının kaldırıldığı ve operasyonların ise tamamen sona erdiği ilçede, güvenlik güçleri tarafından hemen her sokak başına konulan mevzi ve barikatların da kaldırıldığı görüldü.

Giriş ve çıkışların polis kontrolünde yapıldığı ilçede, hemen her esnaf işyerini açarken, ara sokaklarda bulunan ve çatışmalar nedeniyle işyerleri zarar gören esnafın da dükkanlarını temizlediği görüldü.

Daha önce terör örgütünün saldırıları sonucu evlerini terk ederek, diğer ilçelerdeki yakınlarının yanına veya kiraladıkları evlere sığınan aileler de geri dönüyor. Günlerdir özlemini duydukları evlerine kavuşmanın sevincini yaşayan aileler, temizlik yapıyor. Ailelerin terk etmesi dolayısıyla uzun süredir adeta hayalet şehri andıran tarihi sokaklarda yeniden oynayan çocukların sesi yankılanıyor.

KORKULARI HALA ATLATAMADIM

Evine geri dönen terör mağduru C.Y (25), başkasının evine sığınması nedeniyle büyük sıkıntı yaşadığını, evine döndüğü için büyük mutluluk duyduğunu söyledi. çocuklarının İzmirde çalışması nedeniyle yalnız başına yaşadığını belirten C.Y, şöyle konuştu:

Kapımızın önüne çukur kazmışlardı, korkudan dışarı çıkamadığım için çatışmanın olduğu birkaç gece evin odunluğunda kaldım. Evimizin camları kırıldı. Yaşadığım korkuyu hala atlatamadım. Mahalledeki çocukların psikolojisi bozuldu. Artık, ölüm olmasın, anaların yüreği yanmasın. Bu saldırılar son bulsun istiyoruz. Hepimiz biriz, Kürt kim, Türk kim, ne farkımız var?

Gazi Caddesinin iç taraflarındaki hemen her dükkana kurşun isabet ettiği görülürken, yaklaşık üç buçuk ay aradan sonra iş yerlerini açabilen bazı esnaf, camlarına kiralıktır yazısı astı.

YEŞİL RENKTE çARPI İŞARETİ

Sokağa çıkma yasağının kısmen kaldırıldığı ilçede esnafın tedirgin bekleyişi sürüyor. Gazi Caddesi üzerinde bulunan birçok işyerine yeşil renkte çarpı işaretinin atılması dikkat çekti. Bazı işyeri sahipleri bunun kim ya da kimler tarafından yapıldığını bilmediklerini belirtirken, bazıları da zarar görmeyen işyerlerinin işaretlenmiş olabileceğini kaydetti.

KAYAPINARDA çATIŞMA

Merkez Kayapınar İlçesinde bir eve operasyon düzenleyen polis ile içerideki PKKlılar arasında çatışma çıktı. çatışmada, 2 teröristten biri ölü, diğeri yaralı olarak ele geçirilirken, 1 polis de yaralandı.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü, dağ kadrosundan gelen bir PKKlının merkez Kayapınar İlçesi Fırat Mahallesi 316ncı Sokaktaki Metran 2 Apartmanında bir dairede olduğunu belirledi. Polis ekipleri dün saat 12.40 sıralarında eve operasyon düzenledi. Polisin binaya girişi sırasında teröristlerin tuzakladığı bombayı infilak ettirmesi sonucu 1 polis yaralandı.

BİR POLİS YARALANDI

Yaralı polis ambulansla hastaneye sevk edilirken, polis ile evdeki PKKlılar arasında çatışma çıktı. çatışma ile birlikte bölgeye çok sayıda özel harekat timi ve zırhlı araç sevk edildi. çatışmanın saat 13.30 sıralarında tamamlandığı, polise ateş açan 1 teröristin öldürüldüğü belirtilirken, 1 PKKlı da yaralı olarak ele geçirildi. çatışmada öldürülen PKKlının, örgütün dağ kadrosundan geldiği, yaralının ise milis olduğu belirtilirken, çatışmanın görüldüğü bina çevresinde alınan sıkı güvenlik önlemleri devam ediyor.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır