Ürküten intiharlar!

Sosyo-ekonomik ve aile baskısının temel neden sayıldığı "intihar vakaları" Diyarbakır'da arttı. Dün iki genç kız intihar ederek yaşamına son verdi.

Haberler 10.04.2012 - 10:46 Son Güncelleme : 10.04.2012 - 10:46

Son yıllarda intihar vakalarıyla sıkça gündeme gelen ve temel neden olarak, sosyo-ekonomik ve aile baskısı gösterilen intihar vakaları, hız kesmiyor. 2007 yılında intiharlardaki artışla dikkatleri üzerine çeken Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde dün de, 6’şar saat arayla, iki intihar vakası yaşandı. İntihar edenlerin genç kızlar olması dikkat çekerken, Siverek ilçesinde iki kişi eşlerini dövdükleri için gözaltına alındı.

KENDİNİ İPLE ASTI

Bismil’de günün ilk intihar vakası, Sanayi Mahallesi 226. Sokak no: 24’te meydana geldi. Alınan bilgiye göre. Tedavi olmak için hastaneye giden Anne Meliha D ve kız kardeşi Halime D dış kapının kapalı olduğunu görünce durumdan şüphelendi. Evin damındaki kapıdan içeri giren Anne Meliha, 20 yaşındaki kızı Nurten’i tavana asılı buldu. Yardım isteyen anneye kamşuları koşarken, olay yerine çağrılan Ambulans’la hastaneye kaldırıldı.

KURTARILAMADI

Hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen Nurten D. kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Genç kızın cenazesi savcılık otopsisi için hastane morguna kaldırıldı. Burada yapılan incelemeden sonra kesin ölüm nedeninin anlaşılması için cesedin Diyarbakır Adli Tıp Kurmuna gönderildi. Olay duyup hastaneye gelen genç kızın yakınlarının ise ağıtlar yaktığı görüldü.

İKİNCİ İNTİHAR VAKASI

Günün ikinci intihar vakası ise Bismil ilçesine 32 km uzaklıktaki Başhan köyünde meydana geldi. Öğlen saatlerinde silah sesini duyan evdekiler 23 yaşındaki Ayşe Altunç adlı genç kızı bulunduğu odaya gittiklerinde kanlar içerisinde buldu.

yşe Altunç ’un hayatını kaybettiğinin anlaşılması üzerine ev ahalisi durum jandarmaya bildirdi. Eve gelen jandarma ekipleri yaptığı ilk incelemeden sonra durumu Bismil Savcılığına iletti. Olay yerine gelen savcı yaptığı incelemeden sonra Ayşe Altunç’un cenazesi ambulansla Bismil Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

GÖÇTEN KAYNAKLANIYOR

İki intiharın da aile içi geçimsizlikten kaynaklandığı ifade edilirken, Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Aytekin Sır intiharları göçe bağlarken şöyle dedi: Bölgedeki intiharların artışında genel olarak göç ve göçün ardından kaynaklanan sorunlar var. Özellikle 15-25 yaş arasındaki genç kızlar belirgin olarak görülüyor. Kırsaldan ilçe ve il merkezlerine göçle birlikte kuşak çatışması yaşanıyor. Köyden göç eden aile kızının köydeki yaşantıyı sürdürmesini istiyor. Kız çocukları buna ayak sağlamayınca sorun çıkıyor. Erkeklerde madde bağımlılığı, uyuşturucu hap kullanma, sevdiği kıza kavuşamama ve diğer psikolojik sorunlar intihar nedeni olarak karşımıza çıkıyor.

EŞLERİNİ DÖVEN KOCALAR

Buarada, Şanlıurfa’nın Buhara Mahallesi’nde oturan G.B., dün akşam saatlerinde polisi arayarak eşinin şiddetine maruz kaldığını söyledi. İhbar üzerine eve giden polisler, yaralı G.B.’yi tedavi için hastaneye götürdü. Ayakta tedavisi yapılan kadının şikayeti üzerine kocası M.B. gözaltına alındı.

KOCALAR GÖZALTINDA

Siverek’in Hasan Çelebi Mahallesi’nde ise S.K. adlı kadın, eşi M.L.K. tarafından iddiaya göre dövüldü. Çiftin kavgası, ihbar üzerine olay yerine gelen polisler tarafından sonlandırıldı. Hafif yaralanan ve hastanede tedavisi yapılan kadının şikayeti üzerine kocası M.L.K., gözaltına alınıp İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. İfadeleri alınan şüpheliler, ’Aile fertlerine kötü muamele’ suçundan adliyeye sevk edilecek.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır