(VİDEO) 5 ayrı operasyonda 19 düzensiz göçmen yakalandı

Diyarbakır'da geçen yıldan bu yana düzenlenen 5 ayrı operasyonda yasa dışı yollarla yurda giren 19 düzensiz göçmen yakalandı, gözaltına alınan 3 şüpheli tutuklandı.

Haberler 04.06.2022 - 20:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda geçen yldan bu yana düzenlenen 5 ayr operasyonda yasa d yollarla yurda giren 19 düzensiz göçmen yakaland, gözaltna alnan 3 üpheli tutukland.

Valilikten yaplan açklamaya göre, Sur lçe Jandarma Komutanlnn sorumluluk sahasnda göçmen kaçakçl ile mücadele kapsamnda organizatörlük yapanlara yönelik çalma yapld.

çalma kapsamnda, üphelilerin düzensiz göçmenleri Ar, Van ve Bitlisten geçirerek Diyarbakr ehirleraras Otobüs Terminalinden bat illerine sevk ettikleri tespit edildi.

Organizatörlük yapt belirlenen üphelilere yönelik 26 Temmuz 2021 tarihinden itibaren yaplan 5 operasyonda, 19 düzensiz göçmen yakaland, gözaltna alnan 1 organizatör tutukland.

Kaçakçlk ve Organize Suçlarla Mücadele ube Müdürlüü ile Sur lçe Jandarma Komutanlnca, Diyarbakr merkezli Afyonkarahisar, Ar ve Vanda da 10 üpheliye yönelik 10 ayr adrese e zamanl operasyon düzenlendi. Operasyonda, 6 zanl yakaland.

Olayla ilgili olarak organizatörlük yapt tespit edilen üphelilerden 2si sevk edildikleri adli makamlarca tutukland.

Failed to load the video

Ana Sayfaya Git