(VİDEO) Evlat nöbetinde 1000 gün geride kaldı

Diyarbakır’da, oğlunun HDP'liler aracılığıyla dağa kaçırıldığını iddia eden anne Hacire Akar, HDP İl Başkanlığı binası önünde 22 Ağustos 2019'da oturma eylemi başlattı. Akar, oğlunu teröre kurban vermemek için başlattığı kararlı mücadele sayesinde 24 Ağustos 2019'da evladına kavuştu.

Haberler 29.05.2022 - 18:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda, olunun HDPliler araclyla daa kaçrldn iddia eden anne Hacire Akar, HDP l Bakanl binas önünde 22 Austos 2019da oturma eylemi balatt. Akar, olunu teröre kurban vermemek için balatt kararl mücadele sayesinde 24 Austos 2019da evladna kavutu. Akarn kararl eylemi ve yakt meale, Türkiyede birçok aileye cesaret ve umut oldu. Bu cesur duruu gören aileler, 3 Eylül 2019da HDP l Bakanl önünde evlat nöbeti balatt.

Evlatlarn terörün batandan kurtarmak isteyen ve Türkiyenin dört bir yanndan gelen dier ailelerin de katlmyla say her geçen gün artarak 301e ulat. lk günden itibaren evlatlarna kavumak için sürdürdükleri kararl durularyla HDP il binas önünden ayrlmayan anne ve babalar, yazn scanda, kn souunda eylemlerine ara vermeden devam etti. Aileler, nöbet yerlerini bo brakmamak için aileleriyle dönüümlü eylemi sürdürdü.

Aileler, tüm dünyay etkisi altna alan Kovid-19 salgn döneminde de gerekli tedbirleri alp eylemlerinden vazgeçmedi. Geride kalan yaklak 3 ylda annelerinin kucandaki çocuklar, aabeyleri ve ablalar için yeni yalarna eylem çadrnda girdi.

Eylemle 35 aile, terörün pençesinden kurtardklar evlatlarna kavumann sevincini yaad. Anne ve babalarnn geri dön çarsna kaytsz kalmayp örgütten kaçarak güvenlik güçlerine teslim olan çocuklar gören dier aileler, eylemlerinde daha kararl hale geldi. Annelerin kararl duruu, HDPye kepenk kapattrd. Ailelerin haykrlarn duymak istemeyen HDPliler, çareyi bir süre kepenklerini kapatmakta buldu.

Ailelerin kararl duruundan sonra HDP, il binasnda yapt faaliyetlerini ilçe binalarna tad. ddialara göre, bu süreçte terör örgütü PKK yandalar, ailelere tehditlerde bulundu, onlar yldrmaya çalt. Teslim olan gençler, ifadelerinde yaadklar her eyin zorla yaptrldn öne sürdü. Ailelerin duruu, Türkiyeye ile snrl kalmad. Almanyaya kadar ulat. Berlinde yaayan ve terör örgütü PKK yandalarnca kaçrlan Nilüfer Tnin annesi Maide T, 12 Kasm 2019dan beri haber alamad kzn bulmak için 29 ubat 2020de terör örgütüne müzahir bir dernein önünde oturma eylemi balatt.

Maide T, daha sonra eylemini Babakanlk binas önünde sürdürdü. Ailelerin gür sesi, zmir, Van, Hakkari, rnak ve Muta karlk bularak buralarda eylem balatld. Bu haykrlara Sivil Toplum Kurulular, dernekler ve insanlar duyarsz kalmayarak ailelere destek ziyaretlerinde bulundu. Destek ziyaretleri, bunlarla snrl kalmad. Yerli ve yabanc diplomat ve bürokratlardan sanatç, spor camiasna kadar buldu. Öte yandan, evlat nöbetinde olan polis ve asker ailelerinin evlatlar, 13 ubat 2021de terör örgütü PKK tarafndan Garada katledilen 13 ehit vatanda arasndayd.

Failed to load the video

Ana Sayfaya Git