(Video) Sur dışı benusen çevre düzenleme projesi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan tarihi Diyarbakır Surları'nın en görkemli burçlarının bulunduğu Benusen bölgesinde çevre düzenleme ve restorasyon çalışmalarına başladı.

Haberler 01.06.2022 - 20:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Büyükehir Belediyesi, UNESCO Dünya Miras Listesinde yer alan tarihi Diyarbakr Surlarnn en görkemli burçlarnn bulunduu Benusen bölgesinde çevre düzenleme ve restorasyon çalmalarna balad.

Büyükehir Belediyesinden yaplan açklamada, kente gelen ziyaretçilerin surlarn en görkemli burçlarnn bulunduu bölgeyi izleyebilmesi, gezebilmesi amacyla hazrlanan ve Surlarda Dirili sloganyla hayata geçirilen Sur D Benusen çevre Düzenleme Projesi kapsamnda Benusen bölgesinde koruma band içinde bulunan surlara bitiik burçlarda 400 kaçak yap ile gecekondunun temizledii belirtildi.

Açklamada Proje ile Mardinkap ile Urfakap arasnda kalan 1172 metrelik bir hatta bulunan Nur, Yedikarde, Ulu Beden (Evli Beden) ve Selçuklu burçlarnn ihtiam ortaya çkacak. çevre düzenleme çalmasnn yapld 36 bin 157 metrekarelik alanda yürüyü yollar, seyir teraslar, bisiklet yolu, bisiklet park alanlar, açk etkinlik alanlar, an fotoraf noktalar, turizm danma bürosu yer alacak. Alann tarihi kimlii ve bulunduu bölge dikkate alnarak kullanlacak kentsel peyzaj öelerinin biçim, renk, doku gibi özellikleri bakmndan uyumlu olmasna dikkat edilecek. ifadeleri yer ald.

Failed to load the video

Ana Sayfaya Git