(VİDEO) Zerzevan Gökyüzü Gözlem Etkinliği

Tarih ve bilimin yıldızlarla buluşacağı Diyarbakır Zerzevan Gökyüzü Gözlem Etkinliği yarın Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'nun gerçekleştireceği açılış organizasyonuyla başlayacak.

Haberler 08.06.2022 - 20:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tarih ve bilimin yldzlarla buluaca Diyarbakr Zerzevan Gökyüzü Gözlem Etkinlii yarn Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank ile Gençlik ve Spor Bakan Mehmet Muharrem Kasapolunun gerçekletirecei açl organizasyonuyla balayacak.

Gökyüzü tutkunlarn bir araya getirecek etkinlik 9-12 Haziranda Diyarbakrda bulunan Zerzevan Kalesinde gerçekletirilecek. Etkinliin açln bakanlar Varank ve Kasapolu yapacak.

Diyarbakr Valisi Ali hsan Su, Cumhurbakanl Dijital Dönüüm Ofisi Bakan Ali Taha Koç, TÜBTAK Bakan Hasan Mandal ile 1000den fazla genç aileleriyle etkinlikte yer alacak.

Birçok ülkenin Ankara büyükelçisi, çok sayda yabanc gazeteci de program takip edecek.
Atölye çalmalarndan teleskop gözlemlerine, astro sohbetlerden konserlere kadar birçok etkinlie ev sahiplii yapacak etkinlie katlanlar, kale çevresine kurulacak çadrlarda konaklayacak.

3 bin yllk tarihi olan Zerzevan Kalesi, Türkiyede en iyi gökyüzü gözlemi yaplan 10 yer arasnda gösteriliyor. UNESCO tarafndan 2020 ylnda Dünya Miras Geçici Listesine alnan kale ve içinde bulunan Mithras Tapna, sadece arkeoloji deil, bilim, gökyüzü ve doa merakllarnn da ilgisini çekiyor.

Etkinlie katlmak için çevrim içi olarak yaklak 6 bin 600 kii bavuruda bulunurken bunlarn 2 bin 600ünü örenciler oluturdu. Bavuranlarn yüzde 56snn kadn olmas dikkati çekti.
Bavurular çekilen kura sonucunda deerlendirildi. En genç katlmcnn 1, en yal katlmcnn 86 yanda olduu etkinlik, binlerce gökyüzü meraklsn buluturmu olacak.

Failed to load the video

Ana Sayfaya Git