Yaşam merkezi engel tanımıyor

Yenişehir Engelsiz Yaşam Merkezi engel tanımıyor

Haberler 20.09.2021 - 09:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Yeniehir lçe Belediyesi, engelli bireylerin hayatlarndaki engelleri amalarn kolaylatrmak amacyla Engelsiz Yaam Merkezinde eitimler veriyor.

Engelli vatandalarn çok daha aktif bir ekilde topluma kazandrlmas, moral motivasyonlarnn yüksek tutulmas amacyla Yeniehir Belediyesi tarafndan oluturulan Engelsiz Yaam Merkezinde özel eitmenler tarafndan eitimler verilip etkinlikler düzenleniyor. Yeniehir Belediyesi tarafndan Fabrika Mahallesinde oluturulan Engelsiz Yaam Merkezinde eitim alan engellilerin aktif bir ekilde topluma kazandrlmas için eitimlerin verildiini ve sürekli olarak etkinlikleri devam ediyor.

YAAM MERKEZ

Yeniehir Kaymakam ve Yeniehir Belediyesi Bakan Vekili Murat Beikci, bir ksm hafif engelli, bir ksm ise ar engelli olan vatandalarn kiisel yaamlarndan, i ve sosyal çevrelerine kadar karlat sorunlarn çözümü noktasnda çalmalar sürdürdüklerini kaydetti. Bakan Beikci, Bu amaçla açm olduumuz Engelsiz Yaam Merkezimizdeki aktiviteler ve eitimlerle engelli vatandalarmzn topluma kazandrlmas ve moral motivasyonlarnn yüksek tutulmas noktasnda bir nebze de olsa yardmc olmaya çalyoruz. Onlarla empati kurarak Her salkl insan bir engelli adaydr cümlesini aklmzdan çkarmamamz gerekiyor. Salkl olarak bizler, engelli bireyleri düünmedikçe ve onlarn ihtiyaçlarn karlamadkça bu vicdani yara her geçen gün daha da kanamaya devam edecektir. Engellilere kar anlay ve sevgi ile çalmalarmz devam ettireceiz dedi.

Öte yandan Yeniehir Belediyesi Engelsiz Yaam Merkezinde ayrca haftann dört günü özel eitim öretmenleri aracl ile engelli bireylere yönelik olarak psiko-sosyal desteinin de verildii örenildi.

Ana Sayfaya Git