Yaşama dönüş!

Hendek ve barikat teröründe sona gelindi. Sur'da "hayat normalleşmeye" başladı, esnaf işyerini açarken, vatandaşlar da kafe ve parklarda güneşli havanın kadını çıkardı.

Haberler 18.02.2016 - 08:55 Son Güncelleme : 18.02.2016 - 08:55

Örgütün saldırıları sonucu ilçedeki evlerini terk etmek zorunda kalan binlerce kişi başka il ve ilçelerde ya kiraladıkları evlerde ya da yakınlarını yanında yaşamlarını sürdürmeye çalışıyor. Yaşamı hiçe sayan saldırıları nedeniyle Sur ilçesinde evlerini terk etmek zorunda kalarak kiraladıkları evlerde yaşamlarını sürdüren aileler kendilerini mağdur eden PKK ile HDPli milletvekillerine tepki gösteriyor.

Sur ilçesindeki evlerinden ayrılarak merkez Yenişehir ilçesinde kiraladıkları evlere yerleşen vatandaşlardan M.K, Surdaki evine 200 lira, yeni kiraladığı eve ise 500 lira kira ödediğini söyledi. Eşyalarının yakıldığını, gidecek bir yerlerinin kalmadığını dile getiren S.B, herkesin mağdur olduğunu bu nedenle yakınlarının yanına sığınamadıklarını aktardı.

E.K da Kürt kökenli bir ailenin çocuğu olduğunu vurgulayarak, PKKnın ne yapmaya çalıştığını anlayamadıklarını söyledi. PKKnın amacı bölgedeki insanlara zulüm etmektir ifadesini kullanan E.K, çocuğunun her gece korku ile uyanıp, baba bomba patlıyor diye ağladığını belirtti. E.K, Surda terk edilen bazı evlerdeki eşyaların da çalındığını dile getirerek, bu yaşanan mağduriyetlerin son bulmasını istediklerini sözlerine ekledi.

NORMALLEŞEN YAŞAM

Sur ilçesinde PKK örgütü üyelerine yönelik operasyonlar tamamlanma aşamasına gelirken yaşam normale dönmeye başladı. Sur bölgesindeki bazı esnaf dükkanını açarken vatandaşlarda kafe ve parklarda güneşli havanın tadını çıkardı. Diyarbakırın meşhur çiğer kababını özleyenler ise, sıraya girip sipariş veriyorlar.

Kırsaldaki saldırılarını şehirlere taşıyan PKKya yönelik operasyonların başarıyla tamamlandığı Şırnakın Silopi ve Cizre ilçeleri örgüt üyelerinden arındırılırken, Diyarbakırın Sur ilçesindeki operasyon ise tamamlanma aşamasına geldi. Yaşamı hiçe sayan saldırılarını bu kez Şırnak merkez ve İdil ilçesi ile Mardinin Nusaybin ve Hakkarinin Yüksekova ilçelerinde sürdürme çabasındaki örgüt üyelerine yönelik güvenlik güçlerince operasyon yapılması bekleniyor

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır