Yunanistan'da oğlu kaçırıldı!

Diyarbakır'da, çocukları PKK tarafından kaçırılan ailelerin HDP binası önündeki evlat nöbeti, 880'ninci günde de devam ediyor.

Haberler 27.01.2022 - 02:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda çocuklarnn terör örgütü PKK mensuplar tarafndan daa kaçrld iddiasyla HDP l Bakanl önünde evlat nöbeti tutan ailelerin direniine 880. gününde 255inci aile katld.

EYLEM DEVAM EDYOR

Diyarbakrda olu Mehmet Akarn terör örgütü PKK tarafndan kaçrldn söyleyerek, HDP il binas önünde oturma eylemi balatan Hacire Akarn evladna kavumas, dier aileler için de umut oldu. Hacire Akarn da çarsyla çocuklarn bulmak isteyen aileler, 3 Eylül 2019da HDP binas önünde evlat nöbeti balatt. 877 gündür sürdürülen evlat nöbetinde Hacire Akar ile birlikte çocuklarna kavuan aile says 34 oldu.

OLUM GELENE KADAR

255inci aile olarak evlat nöbetine katlan, Kars doumlu olan ve Balkkesirde yaayan Metin çelik, olu Erdal çelikin 2008 ylnda 18 yandayken Yunanistana çalmaya gittiini ve oradan HDPliler tarafndan kaçrlarak daa gönderildiini belirterek öyle konutu:

Olum 2008de Yuninastana çalmaya gitti, HDP olumu oradan alp Suriyeye götürdü. 2008den beridir olumdan haber alamyorum, ben olumu istiyorum, olum gelene kadar buradan ayrlmayacam. Annesi hasta yatakta, ne bayrammz var ne de seyranmz, gece gündüz olumuzu düünüyoruz. Erdal olum, eer beni görüyorsan duyuyorsan teslim ol gel. Bak annen üzüntüden hasta hep seni, düünüyoruz, bu üzüntüyü daha fazla bize çektirme gel olum.

ANNE VE BABALARA çARI

Evlat nöbetinde eylemini sürdüren Süleyman Aydn da eylemin 900üncü gününde herkesi kendilerine destek vermeye çararak, Eylemimizin 900üncü gününde anne, babalar olarak herkesi bize destek vermek için buraya davet ediyoruz. Bize destek verin ki Kandilin bu ubesini kapatalm, çocuklarmz artk daa gönderemesinler. Destek istiyoruz, 900üncü günde hepimiz burada nöbette olacaz dedi.

Ana Sayfaya Git