AB, liderler zirvesi öncesi Rus petrolüne ambargo konusunda anlaşamadı

Avrupa Birliği'nin (AB) yarınki liderler zirvesi öncesinde Rus petrolüne ambargo uygulanması konusunda anlaşma sağlayamadığı bildirildi.

Haberler 31.05.2022 - 01:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

AB, liderler zirvesi öncesi Ukraynaya yönelik saldrlar nedeniyle Rus petrolüne uygulamak istedii ambargo konusunda anlama salayamad. Söz konusu ambargonun Rus petrolüne dorudan daha fazla baml olan ülkeler tarafndan engellendii ifade edildi. Ad açklanmayan üst düzey bir AB diplomat, AB üye ülkelerinin üzerinde çalt Rus petrolüne ambargo uygulanmas önerisine bata Macaristan olmak üzere Slovakya ve çekyann scak bakmadn ifade etti.

Rus petrolüne yönelik ambargo çkmazn krmak için Avrupa Komisyonu, yasan yalnzca tankerler tarafndan ABye getirilen Rus petrolü için geçerli olmasn ve alternatif arzlar salanana kadar Macaristan, Slovakya ve çekyann Rus petrollerini Rus Druzhba Boru Hatt üzerinden bir süre daha almaya devam etmesini önerdi.

Rusyann Ukraynaya girmesiyle balayan ve üç ay geride kalan savan bandan bu yana aamal olarak yaptrm kararlar alan AB, en son altnc yaptrm paketini açklamt. Rus petrolüne aamal olarak ambargo uygulanmas ve ABnin Rus kaynaklarna olan bamllnn azaltlmas yönünde atlmak istenen admlar ise Rus petrolüne bamll daha fazla olan ülkelerden destek görmüyor.

Ana Sayfaya Git