AB Yüksek Temsilcisi Borrell uyardı

Avrupa Birliği Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Ortadoğu'da gerilimin tırmanma riskine karşı uyarıda bulundu. Borrell, uluslararası kuruluşlarca hazırlanan raporların insani yardım erişiminin engellendiğini, İsrail'in orantısız ve ayrım gözetmeyen saldırılarını belgelediğini ifade etti.

Haberler 23.06.2024 - 21:04 Son Güncelleme : 23.06.2024 - 21:04

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Orta Doğuda gerilimin tırmanarak bölgesel bir çatışmaya dönüşmesi ihtimali konusunda uyarıda bulundu.

Borrell, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, İsrailin Gazzeye saldırılarının sürdüğüne işaret ederek, Dün, en az 100 Filistinlinin öldüğü bildirilen ekim ayından bu yana en ölümcül günlerden biri oldu. ifadesini kullandı.

Bölgede gerilimin tırmanma riskine karşı uyarıda bulunan Borrell, Hizbullahın da dahil olduğu tam kapsamlı bir çatışma riskinin varlığı gerçektir. çatışmanın Lübnana sıçraması bölgeyi ve ötesini ciddi şekilde etkileyecektir. değerlendirmesini yaptı.

İşgal altındaki Batı Şeriada ekonomik çöküşün yaklaştığını ve şiddetin yoğunlaştığını belirten Borrell, Uluslararası Adalet Divanı ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarına rağmen Gazzeye insani yardım erişimi ve dağıtımı konusunda gelişme yaşanmadığını aktardı.

Borrell, uluslararası kuruluşlarca hazırlanan raporların insani yardım erişiminin engellendiğini, İsrailin orantısız ve ayrım gözetmeyen saldırılarını belgelediğini ifade etti.

Bölgede faaliyet gösteren Kızılhaç binalarının bombardıman sonucu hasar gördüğünü anımsatan Borrell, Tüm tarafları bir kez daha bu acı ve yıkım döngüsünü durdurmaya çağırıyoruz. mesajını paylaştı.

Gazzedeki Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, İsrail ordusunun son 24 saatte Gazzenin çeşitli bölgelerinde 4 katliam gerçekleştirdiği, söz konusu saldırılarda 47 Filistinlinin daha yaşamını yitirdiği, 121inin yaralandığı belirtilmişti.

Lübnandaki Hizbullah Hareketi, Gazze Şeridindeki Filistin halkına destek ve İsrailin Lübnanın doğusundaki Hayara kasabasına düzenlediği suikasta yanıt olarak Safed kentinin kuzeydoğusunda İsrail ordusuna ait askeri mevkiyi vurduğunu, saldırıda ölü ve yararlılar olduğunu bildirmişti.

Ana Sayfaya Git