ABD George Floyd cinayeti izleri NewYork'a sokağa çıkma yasağı getirtti

George floyd cinayetinin ardından ABD'de işler iyice karıştı. Zaten koronavirüsten başı bir hayli yoğun olan Trump şimdi de siyahi George Floyd'un bir polis tarafından öldürülmesine ilişkin ne yapacağını şaşırdı. Ortalığın iyice karışması yağmalamalar ve adeta savaş ortamına dönen New York'ta bu hafta sonu ilan edilen sokağa çıkma yasağı hafta boyunca devam edecek.

Haberler 03.06.2020 - 01:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

George floyd cinayetinin ardndan ABDde iler iyice kart. Zaten koronavirüsten ba bir hayli youn olan Trump imdi de siyahi George Floydun bir polis tarafndan öldürülmesine ilikin ne yapacan ard. Ortaln iyice karmas yamalamalar ve adeta sava ortamna dönen New Yorkta bu hafta sonu ilan edilen sokaa çkma yasa hafta boyunca devam edecek.

ABDde George Floydun polis tarafndan öldürülmesi ile alevlenen sokak gösterileri iddetini artryor. New York Belediye Bakan Bill de Blasio, dün gece yaanan iddet olaylarna ilikin yapt açklamada u ifadeleri kulland:

* Dün gece kabul edemeyeceimiz bir ey gördük ve buna kar koyabiliriz ki kar koyacaz. New York halkna güveniyorum, toplumun liderlerine güveniyorum.

* Polis memurlarna iddetli saldrlar gördük. Bu katiyen kabul edilemez. Bunlar ehrin insanlarn temsil etmiyor. Bir polise saldran hepimize saldrm saylr.

SOKAA çIKMA YASAI UZATILDI

Yaanan olaylar nedeniyle birçok ehirde ilan edilen sokaa çkma yasa hafta sonuna kadar uzatld.

New York Belediye Bakan Bill de Blasio, New Yorkta sokaa çkma yasann bugün yerel saatle 20:00de balayacan ve tüm hafta devam edeceini açklayarak, Her türden iddete müsamaha göstermeyeceiz. Polislere saldranlara müsamaha göstermeyeceiz ifadesini kulland.

çOK ENDELENYORUM

Özellikle maazalar yamalayanlara kar sert önlemler alnacan belirten Bill de Blasio, corona virüsü nedeniyle eylemcilerin protestolarn gündüz saatlerinde sürdürüp evlerine dalmalarn iistereyerek Protestolarn corona virüsünü yayaca konusunda çok endieleniyorum eklinde konutu.

DÜN 700 K GÖZALTINA ALINDI

New Yorkta Pazartesi akam yaklak 700 kiinin gözaltna alnd. Polis Departman Komiseri Dermot Shea, olaylar kontrol altna alacaklarn, suçlularn kaçamayacan belirtti.

NEW YORK VALS: POLSLER ETKL OLAMADI

New York Valisi Andrew Cuomo ise New Yorkta dün akam yaanan olaylarda polislerin etkili olamadn söyledi. Protestocularn daha iyi bir Amerika istediini belirten Vali Andrew Cuomo, onlar desteklediini söyleyerek öyle konutu:

* Dün gece New Yorkta yaananlarla ilgili üzgün ve öfkeliyim. Bu yamaclar, bu suç faaliyetleri herkese zarar veriyor.

* Protestocular yamaclardan ayr tutuyoruz. Sokaa çkma yasa protestocularla ilgili deil. Yasak onlar bezdirmek için getirilmedi.

Ana Sayfaya Git