ABD ve İsrail'den uzun menzilli füze denemesi

İsrail, dün gece yarısı ABD'nin katılımıyla "Arrow (HITS) 2" uzun menzilli anti-füze sistemini başarıyla test ettiğini açıkladı.

Haberler 14.08.2020 - 00:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

srail Savunma Bakanlndan yaplan yazl açklamada, Savunma Bakanl Savunma Aratrma ve Gelitirme Müdürlüüne bal srail Füze Savunma Dairesi, ABD Füze Savunma Dairesi ve srail Hava Kuvvetleri birlikte Arrow-2 sisteminin testini baaryla gerçekletirdi. ifadeleri kullanld.

Açklamada, söz konusu füze denemesinin, srail Havaclk ve Uzay Sanayi tarafndan yönetildii ve srailin merkezinde bulunan bir tesiste gerçekletirildii kaydedildi.

Deneme srasnda Arrow-2 sisteminin, uzun menzilli (karadan karaya) bir füzeyi durdurmay baard belirtilen açklamada, Arrow-3 sisteminin ise geçen yl ABDnin Alaska eyaletinde test edildii aktarld.

srail, ksa menzilli füzeler için Demir Kubbe ve Arrow-2, Arrow- 3 ile ksa ve uzun menzilli füze savunma sistemleri dahil olmak üzere birkaç füze savunma sistemine sahip.

NETANYAHUDAN GÖZDAI

srail Babakan Binyamin Netanyahu ise söz konusu füze denemesine ilikin yapt yazl açklamada, Dümanlarmz ve kötülüümüzü isteyenler bilmeli ki, srail devleti her türlü tehdide hazrdr. ifadelerini kulland.

Netanyahu, Arrow-2 sisteminin baarl bir ekilde test edilmesini tebrik ederek, unlar kaydetti:

srail devletinin dünyadaki en güçlü, en gelimi savunma ve saldr yeteneklerine sahip olduunu bir kez daha kantladk. Güvenliimizi ortaklaa ilerlettii için ABDli müttefikimize derin ükranlarmz sunmak isterim.

Ana Sayfaya Git