ABD’de on binler sokaklara döküldü

Trump’ın mültecilere 'sıfır hoşgürü' politikası, ABD’nin dört bir yanında on binlerce kişi tarafından protesto edildi.

Haberler 02.07.2018 - 10:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ABD Bakan Donald Trumpn, ülkeye kaçak yollarla giren ve iltica bavurusu yapmaya çalan aileleri çocuklarndan ayrmak için uygulad sfr hogörü politikas, ABDnin dört bir yannda on binlerce kii tarafndan protesto edildi. 18 eyalet basavcsnn Trump yönetiminin uygulamasna kar dava açmasnn ardndan, bu hafta sonu da onbinlerce kii Trump yönetimini protesto etmek için sokaklara döküldü.

Trumpn Nisan aynda kamuoyuna duyurduu ve ülkeye kaçak olarak gelen göçmen ailelerin snrda zorla çocuklarndan ayrlmalarna yol açan sfr tolerans uygulamas ile bir insanlk dramna yol açarken, protestocular uygulamay insanlk d ve ABD anayasasna aykr olduuna yönelik sloganlar att.

KATILIM YÜKSEK OLDU

ICE (Immigration and Customs Erforcement) olarak bilinen Göçmen ve Gümrük Polisi Tekilatnn lavedilmesini isteyen protestocular New Yorkta Foley Meydannda toplandktan sonra, Brooklyn Köprüsünden yürüyerek Brooklyne geçti.

Ülkenin öteki kentlerinde de bebek hapishanelerine hayr diyerek Trump yönetiminin sfr hogörü politikasna kar çkan protestoculara baz milletvekilleri ve sanatçlar da destek vermiti.

Donald Trumpn göçmenlere kar sert tavrnn ve çocuklar snrda ailelerinden ayrma politikasnn büyük tartma yaratt ABDde, yüzlerce kadn dün bir Senato binasn igal etti. Eylemcilerden 600ü gözaltna alnmt. Gözaltna alnanlar arasnda ünlü film yldz Susan Sarandon da vard.

Ana Sayfaya Git