ABD'den kritik iddia: Hizbullah Avrupa’ya amonyum nitrat yığdı

ABD Dışişleri Bakanlığı, Beyrut limanındaki faciayla gündeme gelen amonyum nitratla ilgili yaptığı açıklamada, "Hizbullah, Avrupa'nın pek çok ülkesine amonyum nitrat stokladı" ifade etti.

Haberler 19.09.2020 - 00:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Lübnann bakenti Beyrutta Austos aynda meydana gelen ve 180 kiinin hayatn kaybettii, 6 binin üzerinde kiinin yaralanmasna neden olan amonyum nitratla patlamasyla ilgili olaya ilikin ABDden dikkat çeken bir açklama geldi. ABD Dileri Bakanlna bal terörle mücadele birimi koordinatörü Nathan Sales,Amerikan Yahudi Komitesinin ev sahiplii yapt Hizbullah yasaklamaya çaran sanal bir forumda yapt konumada, Hizbullahn amonyum nitratn souk paketlerde saklandn söyledi.

YUNANSTAN, SPANYA ve TALYADA AMONYUM NTRAT DEPOLARI VAR

Dileri Bakanlnda Terörle Mücadele Yetkilisi olarak görev yapan Sales, Hizbullahn Avrupann birçok ülkesinde amonyum nitrat depoladn öne sürdü. Sales, geçmite Belçikadan Fransa, Yunanistan, talya, spanya ve sviçreye sevkiyatlar yapldn savundu. Sales açklamalarn u sözlerle sürdürdü: Hizbullah neden Avrupa topraklarnda amonyum nitrat depolasn? Cevap açk: Hizbullah veya Tahrandaki efendileri gerekli gördüklerinde terörist saldrlar düzenleyebilsin diye ifadelerine yer verdi. Öte yandan ABD, 1997 ylndan bu yana Hizbullah terör örgütü olarak snflandryor.

Ana Sayfaya Git