ABD'li Senatörden, Ukrayna'nın savaşı kazanamayacağı iddiası

ABD'li Cumhuriyetçi Senatör Tommy Tuberville, Ukrayna'nın Rusya'ya karşı mücadelesini "bir ortaokul takımının bir üniversite takımıyla oynaması" şeklinde nitelendirerek, Kiev'in savaşı kazanamayacağını savundu.

Haberler 08.08.2023 - 20:48 Son Güncelleme : 08.08.2023 - 21:02

Tuberville, Fox Newse verdiği röportajda, Rusyaya karşı mücadelesinde Ukraynayı fonlamanın anlamsız olduğu değerlendirmesinde bulundu.

Rusya bunu asla yapmamalıydı. diyen ve Ukraynayı desteklediğini belirten Tuberville, Ancak günün sonunda bu bir ortaokul takımının bir üniversite takımıyla oynaması. Kazanamazlar. ifadesini kullandı.

Tuberville, İstediğimiz kadar para saçabiliriz ama NATOyu ve birliklerimizi oraya göndermedikçe -ki benim bu konuda herhangi bir rolüm varsa bunu yapmayacağız- bu konuda hiç şans yok. değerlendirmesinde bulundu.

ABD Kongresinde bazı Cumhuriyetçiler, Ukraynaya gelecekte yapılacak yardımlar konusunda endişelerini ifade ederek, Ukraynaya açık çek politikası uygulanmaması gerektiğini savunuyor.

Joe Biden yönetimi ise Rusyaya karşı mücadelesinde Ukraynaya ne kadar sürerse sürsün destek verileceği mesajını her fırsatta dile getiriyor.

Ana Sayfaya Git