Aç bırakmanın silah olarak kullanılması engellensin

Kuveyt, uluslararası topluma İsrail'in abluka ve yoğun bombardıman altında tuttuğu Gazze Şeridi'nde "aç bırakmanın askeri ve siyasi bir silah olarak kullanılmamasının engellenmesi" çağrısında bulundu.

Haberler 25.10.2023 - 11:41 Son Güncelleme : 25.10.2023 - 11:48

Kuveytin Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütündeki (FAO) daimi temsilcisi Yusuf Cehıl, FAOnun alt komitelerinden Dünya Gıda Güvenliğinin yıllık toplantısına katıldı.

Kuveyt resmi ajansı KUNAnın haberine göre, FAOnun Romadaki merkezinde düzenlenen toplantıda, İsrailin Gazze Şeridinde Filistin halkına uyguladığı abluka ve aç bırakma durumu ele alındı.

Toplantıda, Dünya Gıda Güvenliği Komitesine üye ülkelere FAO sözleşmesi uyarınca ayrımcılık yapılmaksızın herkesin gıda hakkını desteklemeleri çağrısı yapan Cehıl, Kuveyt olarak Filistin halkının aç bırakılmasının silah olarak kullanılmaması çağrısında bulunduklarını vurguladı.

Cehıl, üye devletler ile uluslararası toplumdan, abluka altındaki Gazze Şeridine gıda ve insani yardım dağıtımının hızlandırılmasını, bölgedeki şiddetli gıda ve su kıtlığına karşı acil çözümler aranmasını istedi. ???????

İSRAİLİN GAZZEYE SALDIRILARINDA SON DURUM

Hamasın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsraile Aksa Tufanı adıyla kapsamlı saldırı başlattı.

İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridine saldırıya başladı.

Gazzeden düzenlenen saldırılarda 308i asker 1400 İsraillinin öldüğü, 5 bin 132 İsraillinin yaralandığı aktarıldı.

Gazzedeki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrailin Gazzeye saldırılarında 2 bin 360ı çocuk ve 1292si kadın olmak üzere 5 bin 791 kişinin öldüğünü, 16 bin 297 kişinin yaralandığını duyurdu.

İşgal altındaki Batı Şeriada İsrail güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 100ün üzerinde Filistinlinin öldüğü belirtildi.

çatışmalarda 20si Filistinli, 3ü İsrailli ve biri Lübnanlı olmak üzere 24 gazeteci yaşamını yitirdi.

İsrail-Lübnan sınırında 8 Ekimden bu yana İsrail ordusu ile Hizbullah arasında yaşanan çatışmalarda ise 41 Hizbullah üyesinin yanı sıra İslami Cihad Hareketinden 6, Hamastan 3, Hizbullah destekli Sünni Direniş Tugayı mensuplarından da 2 kişi öldü, biri gazeteci 4 sivil hayatını kaybetti.

Lübnan tarafından düzenlenen saldırılarda da 3 İsrail askeri ve bir İsrailli sivil yaşamını yitirdi.

Ana Sayfaya Git