'Açlık grevlerine son verin'

Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz, Türkiye'de cezaevlerindeki açlık grevlerin bir an önce sona erdirilmesi çağrısında bulundu.

Haberler 15.11.2012 - 11:41 Son Güncelleme : 15.11.2012 - 11:41

DÜNYA-Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz, Türkiye’de cezaevlerindeki açlık grevlerin bir an önce sona erdirilmesi çağrısında bulundu. Schulz, ayrıca hükümetin mahkemelerde anadilde savunma hakkı tanımasının önünü açan girişiminden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Türkiye’de süren açlık grevi tartışmalarına Avrupa’nın önde gelen isimlerinden değerlendirme gelmeye devam ediyor. Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı Martin Schulz, Adalet Bakanı Sadullah Ergin’e mektup yazarak konuyla ilgili endişelerini dile getirdi. Schulz, Türk cezaevlerindeki açlık grevinin kritik aşamaya geldiğine dikkat çekerek, Aralarında seçilmişlerin de bulunduğu hapishanelerdeki Kürt vatandaşlarla Parlamento üyelerin açlık grevlerini endişe ile takip ediyorum. Öncelikli endişem, şiddet içermeyen eylem biçimi olarak açlık grevine girenlerin sağlık durumudur. Türk makamların açlık grevindeki mahkum ve protestocular için gerekli tüm tıbbi yardım ve desteği sunmak için elinden geleni yaptıklarına eminim. Benim eylemcilere çağrım; hayatlarını riske atmamaları ve açlık grevine bir an önce son vermeli yolundadır. Çözüm için siyasi diyalogun tercih edilmesi tavsiyesinde bulunuyorum. sözlerine yer verdi.

ENDİŞELERİ GİDERİN

Türk makamlarına da bir çağrıda bulunan AP Başkanı Schulz, açlık grevindeki eylemcilerin endişelerinin giderilmesi gerektiğini kaydetti. Bu bağlamda hükümetin mahkemelerde anadilde savunma hakkını imkan tanıyan Ceza Muhakemeleri Usulü Kanunu’ndaki değişiklik talebini memnuniyetle karşıladıklarını ifade eden Schulz, bunun bir an önce hayata geçirilmesini umduklarını aktardı.

Geçtiğimiz günlerde Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Leyla Zana, cezaevlerinde sürdürülen açlık grevlerindeki taleplerin karşılanması konusunda destek olmaları için aralarında Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz’un da bulunduğu çok sayıda Avrupalı yetkiliye mektup göndermişti.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır