Avrupa'dan İsrail'e destek, Hamas'a tepki

Avrupa ülkeleri ve kurumları, Hamas'ın başlattığı operasyona tepki gösterirken, İsrail'e destek mesajları yayımladı.

Haberler 07.10.2023 - 14:01 Son Güncelleme : 07.10.2023 - 14:25

Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Charles Michel, sosyal medya platformu Xten yaptığı açıklamada, İsrail ve halkına karşı bu sabah başlatılan, masum vatandaşlara terör ve şiddet uygulayan rastgele saldırıları şiddetle kınıyorum. ifadelerini kullandı.

AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen de Haması kınarken, İsrailin bu tür hain saldırılara karşı kendini savunma hakkı vardır. değerlendirmesini yaptı.

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell de İsrail ile tam dayanışma içindeyim mesajını paylaştı.

Almanya Başbakanı Olaf Scholz ise Gazzeden yapılan füze atışları ve artan şiddet bizi sarsıyor. Almanya, Hamasın bu saldırılarını kınıyor ve İsrailin yanında duruyor. değerlendirmesinde bulundu.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron da İsraili şu anda vuran terör saldırılarını şiddetle kınıyorum. Ölenlere, ailelerine ve yakınlarına dayanışma dileklerimi iletiyorum. açıklamasını yaptı.

İngiltere Başbakanı Rishi Sunak ise İsrailli sivillere yönelik saldırıların kendisini şoke ettiğini belirtti. Sunak, İsrailin kendisini savunma hakkı mutlaktır. ifadesine yer verdi.

Belçika, İspanya, İtalya, İsviçre, İrlanda, Hollanda, Hırvatistan, Avusturya, Yunanistan, çekya, Slovenya, Finlandiya, Polonya, Litvanya, Letonya, Estonya ve Kosova yetkilileri de Hamasa tepki gösteren ve İsraile destek veren mesajlar yayımladı.

Ana Sayfaya Git