Avusturya Başbakanı Kern: Türkiye’nin AB üyeliği imkansız bir şey

Dortmund- Avusturya Başbakanı Christian Kern, Türkiye’nin AB’ye üyeliğinin imkansız olduğunu söyledi. ORF kanalına konuşan Kern, AB’nin ciddi olarak Türkiye ile üyelik görüşmelerini kesmeyi düşünmesi gerektiğini kaydetti.

Haberler 05.08.2016 - 10:00 Son Güncelleme : 05.08.2016 - 10:00

Türkiyenin üyeliği için,Yıllarca, hatta on yıllarca imkansız bir şey diyen Kern, görüşmelerin içinin boş olduğunu ve şu anda sadece diplomatik bir kurgudan ibaret olduğunu belirtti. Türkiye ile alternatif bir ilişki kurulmasını savunan Avusturya Başbakanı, konuyu 16 Eylül tarihinde yapılacak AB zirvesinde gündeme getireceğini de açıkladı.

Türkiyenin ABye üyeliğinin önündeki en büyük engelin demokratik standartlar oduğunu savunan Kern, Türkiyedeki demokratik standartların üyelikten çok uzak olduğunu söyledi. Türkiyenin ekonomik olarak da AB ortalamasının altında olduğunu kaydeden Kern, ABnin Türk hükümetinin tepkisinden çekinmemesi gerektiğini de dile getirdi. Kern,Biz talep eden taraf değiliz diyerek, Türkiyenin ekonomik yönden ABye ihtiyacı olduğunu öne sürdü. Biz Türkiyedeki büyük yatırımcılardan biriyiz, Türkiyenin turizmi de bize bağlı ve unutmayalım ki, Türkiyenin açığını Batı finanse ediyor diye konuşan Kern, Türkiyenin güvenlik ve entegrasyon politikaları ile IŞİD militanlarıyla mücadelede önemli ortak olarak kalabileceğini söyledi.

Ana Sayfaya Git