Azerbaycan ordusu cephede üstünlüğünü sürdürüyor

Azerbaycan ordusunun, Ermenistan ordusunun saldırı girişimlerini önlediği ve Ermenistan güçlerine ciddi kayıplar verdirdiği bildirildi.

Haberler 17.10.2020 - 00:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Azerbaycan Savunma Bakanlndan yaplan açklamada, Ermenistan ordusunun, igalden kurtarlan Cebrail ve Hadrutta konulu Azerbaycan askerlerine top ve füzelerle saldrd belirtildi.

Ermenistan güçlerinin gece boyunca cephenin baz yönlerinde aktiflii artrd fakat bunun Azerbaycan askerlerince önlendii kaydedildi.

Ermenistan ordusuna ait 2 T-72 tank, 1 Grad füze sistemi, 5 D-30 obüsü, 2 ZSU-23-4 ilka kunda motorlu uçaksavar ve mühimmat tayan 8 aracnn imha edildii aktarld.

Ermenistan ordusunun 18. Motorize Piyade Tümeninin personeli arasnda firar hallerinin artt, 5. muhrip alay personeli arasnda çok sayda ölü ve yaral bulunduu bilgisi paylald.

10. alayn savunma hattna gönüllüleri tayan bir aracn Azerbaycan ordusunca vurulmas sonucu ölü ve yarallarn bulunduu, Ermenistan güçlerinin çok sayda zrhl arac brakarak geri çekildii kaydedildi.

PARALI ASKERLER SAVAMAYI REDDETT

Azerbaycan ordusunun, Ermenistan ordusunun 9. motorize tüfek alaynn topçu bataryasn imha ettii, alayn komutan yardmcsnn yaraland bildirildi.

Açklamada, Dalk Karabaa Ermenistann yannda savamaya gelen baz paral askerlerin savamay reddettii ifade edildi.

Azerbaycan ordusunun tüm cephe boyunca avantajl durumda olduu vurguland.

Açklamada, Ermenistan ordusunun insani atekesi alenen ihlal ettii ve sabah saatlerinden balayarak Goranboy, Terter, Adam ve Acabedi illerini top atna tuttuu kaydedildi.

47 SVL YAAMINI YTRD, 222 SVL YARALANDI

Ermenistann, Azerbaycan yerleim birimlerine top ve füzelerle gerçekletirdii saldrlarda bugüne kadar 47 sivil yaamn yitirdi, 222 sivil yaraland.

Azerbaycan Basavcl, 27 Eylülden 16 Ekime kadar Ermenistann saldrlar nedeniyle meydana gelen can ve mal kayplarn açklad.

Buna göre, söz konusu dönemde 47 Azerbaycanl sivil yaamn yitirdi, 222 sivil yaraland.

Ermenistann saldrlarnda 1669 ev, 84 apartman, 301 kamu binas kullanlamaz hale geldi.

AZERBAYCAN, 27 EYLÜLDE KARI SALDIRI BALATMITI

Azerbaycan ordusu, Ermenistan ordusunun sivil yerleim birimlerine ate açmas üzerine 27 Eylülde kar saldr balatmt.

Mevzilerini kaybeden Ermenistan ordusu, Azerbaycann sivil yerleim birimlerine top ve füzelerle saldrsn sürdürmütü.

Ermenistan ve Azerbaycan, Moskovada yaplan görümelerde, 10 Ekim saat 12.00den itibaren geçerli olmak üzere Dalk Karabadaki cenazelerin ve esirlerin deiimini öngören insani amaçl atekes karar almt.

Ermenistan ordusunun, atekesin üzerinden 24 saat geçmeden Azerbaycann Gence kentine füzelerle saldrmas sonucu 10 kii ölmü, 35 kii yaralanmt.

Dün de Terter kentinde defin töreni için mezarla giden sivillere yönelik düzenlenen saldrda, 4 kii hayatn kaybetmi, 4 kii de yaralanmt.

Ana Sayfaya Git