Azerbaycan'da karantina rejimi uzatılacak

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele için uygulanan karantina rejiminin uzatılacağını açıkladı.

Haberler 18.04.2020 - 00:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Aliyev, Ekonomi Bakan Mikayl Cabbarov ve çalma ve Sosyal Güvenlik Bakan Sahil Babayev ile video konferans yoluyla toplant düzenledi.

Kovid-19la mücadeleden az kaypla çkmak için herkesin üzerine düeni yapmas gerektiini belirten Aliyev, Karantina rejimi 20 Nisanda bitecekti. Fakat uzmanlar bu rejimin uzatlmas yönünde hemfikir. Bu, doru karardr. Halkmzn bu karar anlayla karlayacandan eminim. Bu hepimiz için zorluk oluturuyor fakat insan sal her eyden üstündür. Ne kadar gerekiyorsa o kadar dayanmalyz. dedi.

KARANTNA REJM UZATILACAK

Aliyev, karantinann uzatlmasna ilikin ayrntlarn yakn zamanda Bakanlar Kuruluna bal Kovid-19 Karargah tarafndan açklanacan kaydetti.

Azerbaycanda 24 Martta karantina ilan edilmi, market ve eczaneler dnda tüm i yerlerinin faaliyeti durdurulmutu. 20 Nisana kadar ehirler aras ulam durdurulmu, eitim kurumlar kapatlmt.

Ülkenin tüm snrlar kapatlm, sinemalar, müzeler, tiyatrolar, elence merkezleri ve spor salonlarnn faaliyetleri askya alnm, düünler yasaklanmt.

Tedbirler daha sonra sertletirilmi, sokaa çklarda SMS ile izin alma uygulamas getirilmiti.

Ana Sayfaya Git