"Balkan ombudsmanlık ağı kuracağız"

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç: "Balkan Ombudsmanlık Ağını kuracağız. Balkanlar'daki sıkıntıları burada yaşayanlar biliyor. O açıdan Balkan ombudsmanları arasında kuracağımız birlik son derece önemli"

Haberler 12.07.2018 - 10:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kamu Badenetçisi eref Malkoç, Balkan ülkelerinde karlalan sorunlar en iyi bilenlerin orada yaayanlar olduklarn ifade ederek Balkan ombudsmanlk a kuracaklarn söyledi.

Srbistann bakenti Belgraddaki resmi temaslar kapsamnda Srbistan Ombudsman Zoran Pasalic ile bir araya gelen Malkoç, görümenin ardndan düzenlenen ortak basn toplantsnda insanlar arasnda bar, refah ve huzurun önemine dikkati çekerek Srp mevkidayla bu hususlar üzerinde çaltklarn belirtti.

Srbistan ile Türkiyenin hem cumhurbakan hem ombudsman düzeyinde iyi ilikilere sahip iki ülke olduklarna iaret eden Malkoç, bunun, hem Srbistan hem de Balkanlarn istikrar için önemli olduunu söyledi.

Malkoç, Görümede varacamz mutabakat dier Balkan ülkeleri ombudsmanlarna gönderip Balkan Ombudsmanlk An kuracaz. Balkanlardaki skntlar burada yaayanlar biliyor. O açdan Balkan ombudsmanlar arasnda kuracamz birlik son derece önemli. eklinde konutu.

Türkiyede ombudsmanln 6 yllk geçmii olan bir kurum olduunu hatrlatan Malkoç, Kararlarmza idarenin uyma oran yüzde 20lerden yüzde 65lere çkt. dedi.

Balkan ombudsmanlk a kuracaz

Srbistan Kamu Denetçilii Kurumunu ziyaret eden Malkoç, Kamu Denetçilii Kurumu olarak yaptklar çalmalar hakknda bilgi verdi.

Srbistan Ombudsman Pasalic ile ksa zamanda iyi iler çkardklarna iaret eden Malkoç, Srbistan ziyareti srasnda kendisine elik eden Türkiyenin Belgrad Büyükelçisi Tanju Bilgiçe teekkürlerini iletti.

Pasalic de tüm Balkan ülkelerinin ayn sorunlarla mücadele ettiinin göz önünde bulundurulmas gerektiini vurgulayarak, Balkan Ombudsmanlk A fikrini desteklediini ifade etti.

Balkan ülkelerindeki ombudsmanlarla sürekli i birlii halinde olduklarn anmsatan Pasalic, bölge ülkelerin ombudsmanlarnn i birliine açk olduklarn aktard.

Büyükelçi Bilgiç ise Türkiye Srbistan ilikilerinin son dönemde büyük gelime gösterdiine iaret ederek likilerimiz her alanda hzl bir ekilde geliiyor. Sayn Malkoçun buraya yapaca ziyaret, her iki ülkenin ombudsmanlk kurumlar arasndaki i birliini daha da ileri götürecek. deerlendirmesinde bulundu.

Malkoça, Srbistan ziyaretinde, TBMM Genel Sekreteri Sadettin Kalkan, Kamu Denetçilii Kurumu Genel Sekreteri brahim Klnç ve Kamu Denetçisi Celile Özlem Tunçak elik etti.

Ana Sayfaya Git