Batı Şeria'da 3 can kaybı daha!

Batı Şeria'nın Cenin, Tubas ve Nablus kentlerine düzenlenen baskın ve saldırılarda İsrail güçleri, 3 Filistinliyi daha öldürdü

Haberler 22.10.2023 - 07:58 Son Güncelleme : 22.10.2023 - 09:46

Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamayla, gece boyunca İsrail güçleri tarafından düzenlenen saldırılarda ölen Filistinlilerin sayısı güncellendi.

Buna göre, Cenin Mülteci Kampının Ed-Demc Mahallesinde bulunan El-Ensar Camisine düzenlenen saldırıda 1 kişi daha öldü ve Ceninde ölenlerin sayısı 2ye yükseldi.

Tubas kentine düzenlenen baskında başından vurulan Adnan Cihad Beni Avde (19) hayatını kaybetti.

Nablus yakınlarındaki Asker Mülteci Kampına düzenlenen baskında ise Malik Cemil Şarkavi (26) yaşamını yitirdi.

Böylece, işgal altındaki Batı Şeriada İsrail güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında ölen Filistinli sayısı 89a yükselmiş oldu.

İsrail ordusu ile İsrail iç istihbarat teşkilatı Şin-Bet (Şabak) tarafından daha önce yapılan ortak yazılı açıklamada, Cenin Mülteci Kampının Ed-Demc Mahallesinde bulunan El-Ensar Camisinin İsrail uçaklarınca bombalandığı ifade edilmişti.

Caminin altından geçen bir tünelin tahrip edildiği kaydedilen açıklamada, tünelde, geçen aylarda düzenlenen bir dizi saldırıdan sorumlu olan Hamas ve İslami Cihad ortak hücresinin bulunduğu aktarılmıştı.

Gazzede yaşanan çatışmalarla eş zamanlı olarak Batı Şeriada da Filistinlilerle İsrail askerleri arasında artan dozda bir gerilim yaşanıyor. İsrail güçleri, Batı Şerianın farklı kentlerine baskınlar düzenleyip Filistinlileri gözaltına alıyor. Bu baskınlarda çıkan çatışmalarda çok sayıda Filistinli ölüyor ya da yaralanıyor.

Ana Sayfaya Git