Berham Salih istifasını sundu

Berham Salih istifasını sundu

Haberler 03.02.2012 - 00:00 Son Güncelleme : 03.02.2012 - 00:00

ERBİL-Federal Kürdistan Bölgesi Başbakanı Berham Salih, resmen istifasını sunarak yerini KDP Başkan Yardımcısı Neçirvan Barzaniye bıraktı. Berham Salih, istifa mektubunu dün Bölge Başkanı Mesut Barzaniye sundu. İstifayı kabul eden Barzaninin, hükümeti kurma görevini KDP Başkan Yardımcısı Neçirvan Barzaniye vermesi bekleniyor.

İSTİFASINI SUNRU

Federal Kürdistan Bölgesi dış ilişkiler bürosu başkanı Felah Mustafa Ocak ortasında, Şark Ewsat gazetesine yaptığı açıklamada, Neçirvan Barzani önümüzdeki günlerde hükümet başkanı görevine gelecek. Yeni hükümet kurulacak ve bakanlık görevlerinde yeni isimler olacak, bu da hükümet başkanının programına bağlı demişti.

ABDnin 2003teki Irak işgali ardından kurulan Kürdistan Bölge Hükümetinin ilk başbakanı Neçirvan Barzani olmuştu. 1 Eylül 2009da Bazaninin yerine Dr. Berhem Salih geçmişti. Son günlerde Berham Salihin, Almanyada tedavi gören Irak Cumhurbaşkanı ve YNK Lideri Celal Talabaninin yerine geçeceği iddiaları ortaya atılmıştı.

26 Ocak günü bir açıklama yapan YNK Politbüro Sözcüsü, Talabaninin bu yönde vasiyet yaptığı iddialarını yalanlamıştı. Sözcü, Talabaninin vasiyetini yaptığı yönünde hiçbir kaynağı olmayan bu haberler yanlış ve temelsiz demişti.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır