Biden: Elon Musk'ın başkanlık seçimlerini "satın almaya çalışmasından" bıktım

ABD Başkanı Joe Biden; Tesla, SpaceX ve X şirketlerinin sahibi Elon Musk ve zengin dostlarının, başkanlık seçimlerini "satın almaya çalışmasından" bıktığını söyledi.

Haberler 18.07.2024 - 12:20 Son Güncelleme : 18.07.2024 - 13:59

Biden, COVID-19 testinin pozitif çıkmasının ardından sosyal medya platformu X hesabından açıklama yaptı.

Açıklamasında COVID-19dan dolayı hasta olduğunu hatırlatan Biden, Elon Musk ve zengin dostlarının bu seçimi satın almaya çalışmasından bıktım. ifadesini kullandı.

Biden, bu konuda kendisiyle aynı fikirde olanların kampanyasına bağış yapmasını istedi.

Musk, 13 Temmuzda X hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, Başkan (Donald) Trumpı tamamen destekliyorum ve hızlı bir şekilde iyileşmesini umuyorum. ifadesini kullanarak suikast girişiminde bulunulan eski ABD Başkanını, ilk kez açıkça desteklemişti.

Wall Street Journal (WSJ) gazetesinin dünkü haberinde, Muskın, Trumpın başkanlık kampanyasını destekleyen America PAC adlı yeni siyasi eylem komitesine ayda yaklaşık 45 milyon dolar vermeyi planladığı iddia edilmişti.

Bidendan çekilebilirim mesajı

Son dönemlerde yaptığı gaflar ve rakibi eski ABD Başkanı Donald Trumpla zayıf canlı yayın performansının ardından zihinsel ve fiziksel sağlığı sorgulanan ABD Başkanı Joe Biden, sağlığıyla ilgili tıbbi bir durum tespit edilmesi halinde seçim yarışından çekilebileceğine işaret etti.

Bidenın, Black Entertainment Television Newsa verdiği röportajın bir kısmı yayımlandı.

Ülkenin kendisine ihtiyaç duyduğuna işaret eden 81 yaşındaki Başkan, Yaş sadece bilgelik getirir. dedi.

Biden, ülkesi için iyi şeyler yaptığını ve daha yapılacak çok şey olduğunu savunarak, adaylığını sürdürme niyetinde olduğunu söyledi.

ABDde 5 Kasımda yapılacak başkanlık seçimleri için adaylıktan çekilmesine neyin sebep olabileceğinin sorulması üzerine Biden, Eğer tıbbi bir durum ortaya çıkarsa, doktorlar gelip şu sorunun var derse olabilir. mesajını verdi.

Demokratlardan baskı artıyor

Diğer taraftan, Bidenın çekilmesi için Demokratlardan baskı artmaya devam ediyor.

ABD Temsilciler Meclisi üyesi Demokrat Adam Schiff de bugün Bidena çekil çağrısı yapanların arasına katıldı.

Schiff, Kampanyadan çekilme kararı Başkan Bidenın vereceği bir karar ancak artık bayrağı devretme zamanının geldiğini düşünüyorum. açıklamasında bulundu.

Bidena çekil çağrısı yapan Demokrat sayısı 20yi geçti.

Harris ve Vance 12 Ağustosta münazara yapacak

Cumhuriyetçilerin başkan yardımcı adayı J.D Vance ve Bidenın başkan yardımcısı adayı Kamala Harrisin 12 Ağustosta canlı yayına çıkarak münazara yapmayı kabul ettiği bildirildi.

Demokratların Ulusal Kongresinin ise 19 Ağustosta gerçekleşmesi bekleniyor.

Ana Sayfaya Git