Biden'dan uluslara, Kimyasal Silah Anlaşması'na katılma çağrısı

ABD Başkanı Joe Biden, tüm ulusların Kimyasal Silahlar Anlaşması'na katılmasına yönelik çağrı yaptı.

Haberler 08.07.2023 - 01:53 Son Güncelleme : 08.07.2023 - 01:53

Biden açıklamasında, ABDnin envanterinde bulunan son kimyasal silahların da imha edildiğini belirterek, Geri kalan ülkeleri, kimyasal silahlar üzerindeki küresel yasağın tam potansiyeline ulaşabilmesi için Kimyasal Silahlar Sözleşmesine katılmaya teşvik etmeye devam ediyorum. dedi.

ABDnin, beyan edilen kimyasal silahlarının tamamen imha edildiğini duyuran ilk örnek olduğunu kaydeden Biden, Rusya ve Suriye, Kimyasal Silahlar Sözleşmesine uymaya geri dönmeli ve beyan edilmeyen programlarını açıklamalılar. ifadesini kullandı.

Biden, kimyasal silahların üretimi, depolanması ve kullanımını dünyada sonlandırmak için diğer ortak ülkelerle çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

ABD Senatosundaki Cumhuriyetçilerin Lideri Mitch McConnell, dün yaptığı açıklamada, ABDnin beyan ettiği Kentucky eyaletinde bulunan ABD ordusuna ait Blue Grass isimli depodaki sinir gazı yüklü roketleri yok ettiğini duyurmuştu.

ABD, 1997de 193 ülkenin katılımıyla imzalanan Kimyasal Silahlar Anlaşması kapsamında 30 Eylüle kadar envanterindeki tüm kimyasal silahları yok etmekle yükümlüydü.

Ana Sayfaya Git