Brezilya'da, "1. Güney Amerika Diyalog Toplantısı" düzenlendi

Brezilya'da bir araya gelen Güney Amerika ülkelerinin savunma ve dışişleri bakanları, "1. Güney Amerika Diyalog Toplantısı" kapsamında, bölgesel barışı ve iklim krizini ele aldı.

Haberler 23.11.2023 - 23:35 Son Güncelleme : 23.11.2023 - 23:39

Kolombiya Dışişleri Bakanlığının internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, toplantı Brezilyanın başkenti Brasiliadaki Itamaraty Sarayında yapıldı.

1. Güney Amerika Diyalog Toplantısına Güney Amerika ülkelerinin savunma ve dışişleri bakanları katıldı.

Burada Kolombiya adına söz alan Dışişleri Bakanı Yardımcısı Elizabeth Taylor Jay, bölgesel entegrasyonun önemine vurgu yaparak, iklim kriziyle mücadelede birlik çağrısında bulundu.

Jay, Kolombiyanın uluslararası hukuku ve bölgesel barışı oldukça önemsediğini belirterek, Gazze Şeridinde barışın sağlanması ve Filistin devletinin tam olarak tanınması gerektiğini kaydetti.

Amazon Ormanlarının Dünya için değerini hatırlatan Jay, gelecek nesillerin korunması için iklim kriziyle mücadelede somut önlemler alınmasını istedi.

Haitide uzun yıllardır devam eden insani krize de değinen Jay, bu ülkeye, istikrarın sağlanması için her türlü katkıyı vermeye hazır olduklarını belirtti.

Ana Sayfaya Git