Çin'den İsrail'e mesaj

Çin Dışişleri Bakanı Vang Yi, Filistin sorununda şiddete şiddetle karşılık vermenin kısır döngü yaratacağına işaret ederek, kapsamlı ve kalıcı barış için Gazze'deki insani felakete son verilmesi çağrısında bulundu.

Haberler 17.02.2025 - 10:05 Son Güncelleme : 17.02.2025 - 10:05

çin Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Bakan Vang Almanyada düzenlenen 61. Münih Güvenlik Konferansında (MSC 2025) İsrailli mevkidaşı Gideon Saar ile görüştü.

Görüşmede, Gazzede varılan ateşkes anlaşmasının etkin şekilde uygulanmasını, bu temelde kapsamlı ve kalıcı bir barışın teşvik edilmesi gerektiğini vurgulayan Vang, Gazzedeki insani felaket en kısa sürede sona ermeli. dedi.

Vang, şiddete şiddetle karşılık vermenin ancak kısır bir döngü yaratacağına işaret ederek, Orta Doğuda kalıcı barışın tek yolunun Filistin sorununa, İsrail ve Filistinin barış içinde bir arada yaşayacağı iki devletli bir çözüm bulunması olduğunu belirtti.

çin ve Yahudi halklarının, bundan 80 yıl önce faşizme karşı ortak mücadelede birbirlerine destek olduklarını hatırlatan Vang, iki ülke arasında diplomatik ilişkilerin kurulduğu son 30 yılda da pratik işbirliğinin giderek geliştiğini ifade etti.

Vang, çinin İsrail ile ilişkilerini uzun vadeli bir perspektiften gördüğünü ve yenilikçi kapsamlı ortaklık olarak tanımlanan ikili ilişkilerin gelişimi için birlikte çalışmaya hazır olduğunu söyledi.

Ana Sayfaya Git