Danimarka ve İsveç'te yeine Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırı!

Danimarka ve İsveç'te bugün yine Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırılar düzenlendi.

Haberler 31.07.2023 - 17:22 Son Güncelleme : 31.07.2023 - 18:59

Danimarka ve İsveçte bugün yine Kuran-ı Kerime yönelik saldırılar düzenlendi.

Danimarkanın başkenti Kopenhagda İslam karşıtı ve aşırı milliyetçi Danske Patrioter (Danimarkalı Vatanseverler) isimli grubun üyeleri, Suudi Arabistan Büyükelçiliği önünde Kuran-ı Kerim yaktı.

İslama hakaret içeren pankart açan ve sloganlar atan grup, bu anları sosyal medya hesabından canlı paylaştı.

Provokasyonu polis güvenliği eşliğinde gerçekleştiren grubun, bir diğer Kuran-ı Kerimin üzerine de ayakkabı koyduğu görüldü.

Grubun sosyal medya hesabında da, İslam İşbirliği Teşkilatının (İİT), İsveç ve Danimarkada Kuran-ı Kerime yapılan saldırıları görüşmek üzere bugün çevrim içi toplantısına atıfta bulunularak, 57 Müslüman ülke Batıda Kuran-ı Kerimin yakılmasını nasıl durduracağını tartışırken belli ki Kuranı daha da yakmak zorunda kalacağız. ifadeleri kullanıldı.

Paylaşımda, bugün Suudi Arabistan ve Irak Büyükelçiliği önünde Kuran-ı Kerimin yakılacağı bilgisi yer aldı.

-İsveçte Momika İsveç Parlamentosu önünde Kuran-ı Kerim yaktı

İsveçte de daha önce de Kuran-ı Kerim yakan Irak asıllı Salwan Momika, Parlamento önünde Kuran-ı Kerim yakarak, İslam dininin ülkede yasaklanmasını istedi.

İsveç Parlamentosu önüne geniş polis koruması altında gelen Momika, çevredekilerin tepkisine rağmen Kuran-ı Kerimin üzerine bastı. İslama hakaret içeren sözler sarf eden Momika, Kuran-ı Kerimi ateşe verdi.

Irak ve İran bayraklarını da ayaklarının altına alan Momika, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve Irakta Şii lider Mukteda es-Sadrın fotoğraflarının bulunduğu bir kağıtla ayaklarını sildi.

Momikaya Salwan Najem isimli bir Irak vatandaşı da yardım etti.

Bölgede toplanan bir grup da Momikayı tekbir getirerek protesto etti, Irak bayrağı ve Kuran-ı Kerim taşıdı.

- Türk camisi önünde Kuran-ı Kerim yakma izni istedi

Öte yandan polis AA muhabirine, Salwan Momika ve Salwan Najemin hafta içinde de Stockholmün Botkyrka bölgesinde bulunan Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı Fittja Ulu Camisi ve Stockholmün İran Büyükelçiliği önünde Kuran-ı Kerim yakmak için izin istediğini ve bu izinlerin beklediğini söyledi.

- İsveç ve Danimarkada Kuran-ı Kerime yönelik provokasyonlar

İsveç ve Danimarkada son dönemde Kuran-ı Kerime yönelik saldırılar yoğunlaşırken, bu provokasyonlara izin verilmesi tepkiyle karşılanıyor.

Danimarkalı aşırı sağcı politikacı ve Sıkı Yön Partisi lideri Rasmus Paludan, 2022de Paskalya tatili boyunca İsveçin Malmö, Norköpin, Jönköping kentleri ile başkent Stockholmde Kuran-ı Kerim yakma provokasyonlarını sürdürmüştü.

Paludan, 21 Ocakta Türkiyenin Stockholm Büyükelçiliği ve 27 Ocakta Türkiyenin Kopenhag Büyükelçiliği önünde Kuran-ı Kerim yakmıştı.

Stockholmde Irak asıllı Salwan Momika da Kurban Bayramının birinci gününe denk gelen 28 Haziranda, Stockholm Camisi önünde polis koruması altında Kuran-ı Kerim yakmıştı.

Momika, 20 Temmuzda da Irakın Stockholm Büyükelçiliği önünde polis koruması altında Kuran-ı Kerimi ve Irak bayrağını ayaklar altına almıştı.

Danimarkadaki İslam düşmanı ve aşırı milliyetçi bir grup, nisan ayı itibarıyla Türkiyenin Kopenhag Büyükelçiliği önünde Türk bayrağına ve Kuran-ı Kerime yönelik saldırı düzenlemeye başlamıştı.

İslam karşıtı pankart açan ve İslama hakaret içeren sloganlar atan grup üyeleri, 21 Temmuzda Irakın, 24 Temmuzda İran ve Irakın, 25 Temmuzda da Mısır ve Türkiyenin Kopenhag büyükelçilikleri önünde Kuran-ı Kerim yakmıştı.

Grup, 28 Temmuzda Kopenhagdaki bir caminin önünde Kuran-ı Kerim yaktı.

Bu eylemlerin, polis koruması eşliğinde ve yetkili makamlardan izin alınarak yapılmasına, Türkiye başta olmak üzere birçok ülke tepki göstermişti.

Birleşmiş Milletler Genel Kurulunda 25 Temmuzda, kutsal kitaplara yönelik şiddeti uluslararası hukukun ihlali olarak tanıyan ve bu tür eylemleri şiddetle kınayan karar tasarısı kabul edilmişti.

Ana Sayfaya Git