Dünya, Filistin için sokaklarda

Dünyanın birçok ülkesinde İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılar yüz binlerce kişinin katıldığı gösterilerle protesto ediliyor.

Haberler 23.10.2023 - 17:31 Son Güncelleme : 23.10.2023 - 18:11

Avrupadan Asyaya, dünyanın her yerinden pek çok kişi yaşadıkları ülkelerin önemli meydanlarında bir araya gelerek, Filistine özgürlük sloganları atıyor.

AVRUPA ÜLKELERİNDE BÜYÜK PROTESTOLAR DÜZENLENDİ

Bosna Hersekin başkenti Saraybosnada pazar günü bir araya gelen binlerce kişi, Filistin bayrakları açarak İsrailin, Gazzeye yönelik saldırılarını protesto etti.

Saraybosna Belediye Başkanı Benjamina Karic, burada yaptığı açıklamada, Saraybosnanın her zaman doğru tarafta yer aldığını ve kuşatmanın ne anlama geldiğini 1992-1995teki savaştan çok iyi bildiklerini belirtti.

Karadağın başkenti Podgoritsadaki Birleşmiş Milletler (BM) binası önünde pazar günü bir araya gelen yüzlerce gösterici, Filistine destek gösterisi yaptı.

Filistin bayrağı açan göstericiler, Filistinin yanında olmak için Müslüman olmak zorunda değilsin, insan ol yeter! ve Özgür Filistin yazılı pankartlar taşıdı.

Hollandanın Rotterdam kentinde binlerce kişi, pazar günü Filistine destek vermek amacıyla Binnenrotte Meydanında bir araya geldi.

İsrailin Gazzedeki saldırılarını protesto etmek için düzenlenen gösteriye katılan yaklaşık 10 bin kişi, Filistin için tek yürek, şiddeti hemen durdur pankartını taşıdı, Özgür Filistin ve İsrail terörist, Netanyahu terörist sloganları attı.

Fransanın başkenti Pariste pazar günü bir araya gelen 30 binden fazla kişi İsrail-Filistin çatışmasında ateşkes çağrısında bulundu.

Yaşasın Filistin, İsrail defol, Filistin sana ait değil ve İsrail katil, Macron (Fransa Cumhurbaşkanı) suç ortağı sloganları atan göstericiler, Şu anda çocuklar ölüyor, Özgür Filistin, Soykırımı durdurun yazılı dövizler taşıdı.

Sırbistanın başkenti Belgraddaki Cumhuriyet Meydanında pazar günü gerçekleştirilen gösteriye, Sırbistanda yaşayan Filistinliler ve yerel halk katıldı.

Göstericiler, Filistindeki soykırımı sona erdirin, Filistine özgürlük ve çocuklar uyurken susmalı, öldürülürken değil yazılı pankart ve dövizler de taşıdı.

Almanyanın Köln kentinde pazar günü Filistin halkıyla dayanışma amacıyla düzenlenen gösteriye yaklaşık 1000 kişi katıldı.

Tarihi Köln Katedrali önünde Filistin için Dayanışma temasıyla düzenlenen gösteriye, çeşitli Müslüman ülkelerin vatandaşlarının yanı sıra Türkler de katıldı.

Filistin bayrakları ile Filistin halkına destek mesajlarının yer aldığı dövizler taşıyan göstericiler, Filistine özgürlük sloganları attı.

İsveçin başkenti Stockholmde, pazar günü İsrailin Gazzeye yönelik kuşatma ve saldırılarını protesto etmek isteyen binlerce Filistin yanlısı gösterici bir araya geldi.

Göstericiler, Gazzede soykırım var, İşgale son, Şimdi ateşkes yazılı pankartlar taşıyarak Filistine özgürlük sloganları attı.

LATİN AMERİKA ÜLKELERİNDE PEK çOK GÖSTERİ DÜZENLENDİ

Latin Amerika ülkelerinden Kolombiya, Venezuela, Peru ve Meksikada yüzlerce kişi, İsrailin Gazzeye yönelik devam eden saldırılarına tepki gösterdi.

Kolombiyanın başkenti Bogotanın tarihi Bolivar Meydanına, Filistin bayraklarıyla yürüyen onlarca kişi, Gazzede devam eden İsrail saldırılarının durdurulmasını istedi.

Peruda Başkent Limanın en büyük caddesinde yürüyüş düzenleyen Perulular ve bu ülkede yaşayan Arap asıllı vatandaşlar, Gazzeye yönelik İsrail bombardımanının derhal durdurulması için dünyaya çağrıda bulundu.

Meksikanın başkenti Meksikodaki İsrail Büyükelçiliği önünde toplanan onlarca kişi, Filistine destek gösterisinde bulunurken, İsraili de kınadı.

Göstericiler, İsrail saldırıları sonucu Gazzede hayatını kaybeden Filistinliler için mum yaktı. Hayatını kaybeden çocukların fotoğrafları taşındı.

Venezuelada başkent Karakasdaki Kongre binası önünde toplanan yüzlerce kişi, İsrailin Gazze Şeridinde devam eden saldırılarını kınadı.

Büyük Filistin bayrakları açan kalabalık, Filistine özgürlük ve Gazzedeki soykırımı durdurun sloganları attı.

DİĞER ÜLKELER

ABDnin Tunus Büyükelçiliği önünde pazar günü düzenlenen Filistine destek gösterisinde, ABD Büyükelçisinin sınır dışı edilmesi yönünde sloganlar atıldı.

Filistine destek vermek isteyen Tunuslular, Tunus (İsrail ile) Normalleşmeyle Mücadele Birliğinin çağrısı üzerine başkentteki ABD Büyükelçiliği önünde bir araya geldi.

Göstericiler, ABD Büyükelçisi sınır dışı edilsin, ABD ile Fransa Siyonistlerin ortağı, Kanımızla canımızla Filistinin yanındayız sloganları attı.

Afrika kıtasının en fazla Müslüman nüfusa sahip ülkesi Nijeryanın Lagos şehrinde ülkede faaliyet gösteren İslami Kuruluşlar Konferansı (CIO) derneğinin çağrısıyla pazar günü bir araya gelen yaklaşık 50 bin kişi, Filistine destek gösterisi düzenledi.

Göstericiler, ellerinde bayrak ve pankartlarla Filistine destek mesajı verdi ve Filistine özgürlük sloganları attı.

İSRAİLİN GAZZEYE SALDIRILARINDA SON DURUM

Hamasın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsraile Aksa Tufanı adıyla kapsamlı saldırı başlattı.

İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridine saldırıya başladı.

Gazzeden düzenlenen saldırılarda 308i asker 1400 İsraillinin öldüğü, 5 bin 132 İsraillinin yaralandığı aktarıldı.

Gazzedeki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrailin Gazzeye saldırılarında 2 bin 55i çocuk, 1119u kadın olmak üzere 5 bin 87 kişinin öldüğünü, 15 bin 273 kişinin yaralandığını duyurdu.

İşgal altındaki Batı Şeriada İsrail güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 90ın üzerinde Filistinlinin öldüğü belirtildi.

çatışmalarda 19u Filistinli, 3ü İsrailli ve biri Lübnanlı olmak üzere 23 gazeteci yaşamını yitirdi.

İsrail-Lübnan sınırında 8 Ekimden bu yana İsrail ordusu ile Hizbullah arasında yaşanan çatışmalarda ise 26 Hizbullah üyesinin yanı sıra İslami Cihad Hareketinden 6, Hamastan 3, Hizbullah destekli Sünni Direniş Tugayı mensuplarından da 2 kişi ölmüş, biri gazeteci 4 sivil hayatını kaybetti.

Lübnan tarafından düzenlenen saldırılarda da 3 İsrail askeri ve bir İsrailli sivil yaşamını yitirdi.

Ana Sayfaya Git