Erdoğan yarın Biden ile görüşecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Litvanya'daki NATO Zirvesinde yarın ABD Başkanı Joe Biden ile de görüşecek.

Haberler 10.07.2023 - 22:00 Son Güncelleme : 10.07.2023 - 22:00

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Erdoğan-Biden görüşmesi saat 18.00de yapılacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün de Biden ile telefonda görüşmüş, görüşmede Ukraynanın NATOdaki konumu, İsveçin NATO üyeliği, F-16ların teslimi ve Türkiyenin Avrupa Birliğine (AB) tam üyelik süreci ele alınmıştı.

BEYAZ SARAY: TÜRKİYENİN AB HEDEFLERİNİ HER ZAMAN DESTEKLİYORUZ

Beyaz Saray Pazartesi günü yaptığı açıklamada, ABDnin Türkiyenin Avrupa Birliği üyelik hedeflerini her zaman desteklediğini ve desteklemeye devam edeceğini belirterek, bu görüşmelerin Türkiye ile ABnin 27 üyesi arasında bir mesele olduğunu da sözlerine ekledi.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi sözcüsü, Odak noktamız NATO ittifakına katılmaya hazır olan İsveç diye ekledi.

ÜçLÜ GÖRÜŞME 17.30DA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesine katılmak üzere geldiği Litvanyanın başkenti Vilniustaki temaslarına NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ve İsveç Başbakanı Ulf Kristersson görüşmesi ile başlayacak.

Erdoğan, LIETXPO Sergi ve Kongre Merkezinde NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ve İsveç Başbakanı Ulf Kristerssonla Türkiye saati ile 17.30da üçlü görüşme yapacak. NATO Zirvesinde ABD Başkanı Biden ile Cumhurbaşkanı Erdoğanın görüşmesinde ele alınacak ana gündem maddeleri arasında İsveçin olası üyeliği de yer alacak.

Ana Sayfaya Git