Filistin'den Gazze'de ateşkes için uluslararası topluma İsrail'e baskı yapma çağrısı

Filistin, uluslararası topluma, Gazze Şeridi'ne yönelik savaşı durdurması için İsrail'e "ciddi ve hızlı" baskı uygulaması çağrısında bulundu.

Haberler 15.11.2023 - 00:03 Son Güncelleme : 15.11.2023 - 00:09

Filistin Devlet Başkanlığı Sözcüsü Nebil Ebu Rudeyne, yaptığı yazılı açıklamada, ateşkesin sağlanması için uluslararası toplumun İsraile ciddi ve hızlı baskı uygulaması gerektiğini belirtti.

Ebu Rudeyne, İsrailin Gazze Şeridinde Filistin halkına yönelik devam eden saldırıları ve Batı Şeriadaki sömürgeci terörizmi derhal durdurulmalıdır. ifadelerini kullandı.

Gazzede ateşkesin gerekliliği konusunda Avrupanın tutumunda önemli bir değişimin başladığını savunan Ebu Rudeyne, bu değişimin, İsrailin saldırılarının durdurulması yoluyla sahaya yansıması gerektiğine işaret etti.

Filistin Başbakanlık Ofisinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Başbakan Muhammed Iştiyye, Alman Yeşiller Partisi lideri ve Uluslararası İlişkiler Sözcüsü Jürgen Trittini Ramallahta kabul etti.

Iştiyye, görüşme sırasında, Almanyanın İsraile silah sağlamasının İsraili Filistinlilere saldırmaya teşvik ettiğini söyledi.

Başbakan Iştiyye, Almanyadan uluslararası insancıl hukuka uygun bir tutum sergilemesini ve saldırının derhal durdurulması çağrısında bulunmasını istedi.

Iştiyye, İsrailin Gazze Şeridine yönelik savaşını durdurmak ve Gazze Şeridinin tüm bölgelerine yardımların ulaşmasını kolaylaştırmak amacıyla güvenlik koridorları oluşturmak için uluslararası düzeyde çalışma ihtiyacına dikkati çekti.

Ana Sayfaya Git