Fransa saldırısında bir Türk..Elif Doğan'ın acılı ailesi açıkladı.' Doğan Fransa patlamasında hayatını kaybetti'

Fransa'da dün meydana gelen intihar saldırılarında Türk var mıydı, diye merak eden vatandaşlarımıza patlama sırasında İzmir'den Elif Doğan isimli çifte vatandaşlığa hakim bireyin de olduğunu belirtmek isteriz. 139 kişinin öldüğü feci patlama sonrasında cehennem alanına dönen Paris'te bir de Türk vatandaşı patlamadan mütevellit hayatını kaybetti.

Haberler 15.11.2015 - 00:23 Son Güncelleme : 15.11.2015 - 00:23

Fransada dün meydana gelen intihar saldırılarında Türk var mıydı, diye merak eden vatandaşlarımıza patlama sırasında İzmirden Elif Doğan isimli çifte vatandaşlığa hakim bireyin de olduğunu belirtmek isteriz. 139 kişinin öldüğü feci patlama sonrasında cehennem alanına dönen Pariste bir de Türk vatandaşı patlamadan mütevellit hayatını kaybetti.

Fransanın başkenti Pariste önceki gün IŞİD tarafından yapılan terör saldırısında hayatını kaybeden çifte vatandaş Elif Doğanın İzmirde yaşayan ailesi acı haberi doğruladı. Dışişleri Bakanlığı yetkilileri tarafından aranarak baş sağlığı iletildiğini belirten baba Kemal Doğan, Biz ailece çifte vatandaşız. Türkiyede bu tür saldırılar daha öncede oluyordu. Gitsek mi kalsak mı diye düşündüğümüz de oldu ama burada kalmayı tercih ettik. Kızımız Elif Doğanı ise hemen herkesin güvenli bir bölge olarak adlandırdığı yerlerde Pariste terör saldırısında kaybetti. Dünyada güvenli bölge diye bir yer güvenli bölge diye bir kavram kalmadı dedi.

Pariste önceki gün 7si canlı bomba 8 terörist tarafından şehrin çeşitli bölgelerinde gerçekleştirilen ve en az 129 kişinin öldüğü terör saldırısında hayatını kaybeden 2 Belçika vatandaşından Elif Doğanın aynı anda Türk vatandaşı da olduğu ortaya çıktı.

Fransadaki saldırıda iki Belçika vatandaşının da hayatını kaybettiğini öğrenir öğrenmez kızları Elif Doğana ulaşmaya çalıştığını belirten baba A. Kemal Doğan, Kızım Elif Belçikada Türkiyedeki İş ve İşçi Bulma Kurumuna benzer bir kuruluşta çalışıyordu. Bu kurumun Pariste de bir bürosu bulunuyor ve işleri gereği yaklaşık olarak ayda 10 gün buradaki büroda görev yapıyordu. Saldırı olduğu gün Paristeki bürodaydı. O sebeple merak edip aradım. Ulaşamayınca merakım da arttı. Ama Belçika ve Fransadaki kriz büroları ölüm haberini teyit etmeyince yaralı olduğunu düşünmüştüm. Bugün akşama doğru Türkiye Cumhuriyet Dışişleri Bakanlığından yetkililer arayıp başsağlığı diledi dedi.

Yaklaşık 30 yıl Belçikada yaşadıklarını iklimi ve havası güzel olduğu için İzmire gelerek Urlaya yerleştiklerini belirten acılı baba sözlerine şöyle devam etti: Kızım uyum sorunu yaşayabileceği korkusundan ötürü buraya yerleşmedi. Orada kurulu bir düzeni ve işi vardı. Geçen burada da bombalar patladı yüzlerce vatandaşımız hayatını kaybetti. Biraz korktuk gitsek mi kalsak mı diye düşündük de ama gördüğümüz o ki dünyada güvenli bölge güvenli bir yer kalmadı. Adamlar Amerikaya saldırdı, kuleleri yıktı. Brüksel de saldırı oldu. Hatta bu Fransada ikinci saldırıları. Terörün nerede ne zaman can alacağı artık bilinemez bir hal aldı.

Bugün (Pazar) sabah saatlerinde uçakla Belçikaya giden Doğan ailesi, kızlarının arkadaşlarının ve sevenlerinin Belçikada olması nedeni ile cenazesini Belçikada toprağa vermeyi düşündüklerini, ama hanüz kesin karar vermediklerin dile getirdi.

Ana Sayfaya Git