Gazze'de bir cami daha vuruldu

Hava saldırılarında Gazze batısındaki El-Susi Camisi yıkıldı.

Haberler 09.10.2023 - 12:55 Son Güncelleme : 09.10.2023 - 13:24

İsrail savaş uçaklarının düzenlediği hava saldırılarında Gazzenin batısındaki Es-Susi Camisi yıkıldı.

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, İsrail savaş uçakları, Gazzenin batısında yer alan Eş-Şati Mülteci Kampındaki Es-Susi Camisini füzelerle bombaladı. Söz konusu saldırıda ölü ve yaralılar olduğu aktarılırken bu konuda net bir sayı belirtilmedi.

Bu yıkımla birlikte İsrailin abluka altındaki Gazze Şeridine 7 Ekimden bu yana düzenlediği hava saldırılarında yıkılan cami sayısı 6ya yükseldi.

İsrail daha önce de Gazzedeki El-Yermuk, El-Emin Muhammed, Ahmed Yasin, Muhammed el-Habib ve El-Garbi camilerini vurmuştu.

NE OLMUŞTU?

Hamasın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsraile Aksa Tufanı adıyla kapsamlı saldırı başlatmıştı.

Gazzeden İsrail yönüne binlerce roket atılırken, Filistinli silahlı gruplar Gazze-İsrail sınırındaki Beyt Hanun-Erez Sınır Kapısına baskın düzenleyerek burayı ele geçirmişti.

Silahlı gruplar daha sonra buradan İsrail içindeki yerleşim yerlerine girmiş, İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridine saldırı başlatmıştı.

Gazzedeki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrailin Gazzeye saldırılarında 493 kişinin hayatını kaybettiğini, 2 bin 751 kişinin yaralandığını açıklamıştı.

İşgal altındaki Batı Şerianın çeşitli kentlerinde ise İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu 15 Filistinli yaşamını yitirmişti.

İsrail basınında, saldırılarda şu ana kadar 700den fazla İsraillinin hayatını kaybettiği, 2 bin 315 kişinin yaralandığı belirtilmişti.

Ana Sayfaya Git