Gazzelilerin başına buda geldi!

13 günlük ablukası halen süren Gazze'de binlerce kişiye hizmet sunan Aksa Şehitleri Hastanesi'nin ilaç stoklarını tükettiği açıklandı.

Haberler 19.10.2023 - 13:23 Son Güncelleme : 19.10.2023 - 13:28

İsrailin 13 gündür bombaladığı abluka altındaki Gazzede yer alan Aksa Şehitleri Hastanesinde ilaç ve tıbbi malzeme stokunun tükendiği bildirildi.

Gazzenin orta kesimindeki Deyr el-Belahta yer alan Aksa Şehitleri Hastanesi Müdürü İyad el-Caberi, açıklamada, hastanedeki durumun çok riskli bir boyuta ulaştığını söyledi.

Aksa Şehitleri Hastanesinin Gazzenin orta kesiminde binlerce hastaya hizmet sunduğuna dikkati çeken Caberi, Binlerce yaralı ve hastanın hayatı tehlikede. ifadelerini kullandı.

İsrailin 7 Ekimden bu yana Gazzeyi her türlü giriş çıkışa kapatması nedeniyle hastanedeki önemli ilaç ve tıbbi malzeme stoku tükendi. diyen Caberi, uluslararası kuruluşlara İsrailin Gazzeye tıbbi malzeme girişine izin vermesi için müdahale etmeleri çağrısında bulundu.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, dün Gazzedeki sağlık durumuna ilişkin yaptığı açıklamada, DSÖnün Gazze için bölgeye gönderdiği tıbbi malzemelerin 4 gündür sınırda beklediğini kaydetmişti.

Ghebreyesus, hayat kurtarıcı sağlık malzemelerini Gazzeye ulaştırmaya başlamak için acil erişime ihtiyaç olduğuna işaret ederek taraflar arasındaki şiddetin durması gerektiğini ifade etmişti.

İSRAİL-FİLİSTİN çATIŞMASI

Hamasın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsraile Aksa Tufanı adıyla kapsamlı saldırı başlatmıştı.

Gazzeden İsrail yönüne binlerce roket atılırken Filistinli silahlı gruplar Gazze-İsrail sınırındaki Beyt Hanun-Erez Sınır Kapısına baskın düzenleyerek burayı ele geçirmişti.

Silahlı gruplar daha sonra buradan İsrail içindeki yerleşim yerlerine girmiş, İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridine saldırı başlatmıştı.

Gazzeden düzenlenen saldırılarda 306sı asker 1400 İsraillinin öldüğü, 3 bin 968 İsraillinin yaralandığı aktarılmıştı.

Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrailin saldırılarında Gazzede 3 bin 478 kişinin öldüğünü, 12 binden fazla kişinin yaralandığını duyurmuştu.

İşgal altındaki Batı Şeriada da İsrail güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 69 Filistinlinin öldüğü belirtilmişti.

Son olarak, İsrailin Gazzedeki El-Ehli Baptist Hastanesine 17 Ekimde düzenlediği saldırıda 471 kişi hayatını kaybetmiş, 28i ağır 342 kişi yaralanmıştı.

Ana Sayfaya Git