Hindistan'ın Ankara Büyükelçiliğince "Dünya Hintçe Günü" etkinliği düzenlendi

Hindistan'ın Ankara Büyükelçiliği tarafından 9 Ocak "Dünya Hintçe Günü"nün (Vishwa Hindi Diwas) yanı sıra Hindistan diaspora topluluğunun ülkenin kalkınmasına katkısı nedeniyle kutlanan "Pravasi Bharatiya Diwas" için etkinlik düzenlendi.

Haberler 09.01.2024 - 20:06 Son Güncelleme : 09.01.2024 - 22:33

Elçilikte düzenlenen etkinliğe Hindistanın Ankara Büyükelçiliği mensupları, Ankara Üniversitesinden Doç. Dr. Esra Kökdemir ve Doç. Dr. Yalçın Kayalı, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesinden Doç. Dr. Omair Anas, Hintçe öğretmenleri ve öğrencileri ile çok sayıda Hindistan vatandaşı katıldı.

Etkinlikte Dünya Hintçe Günü kapsamında Ankara Üniversitesi öğrencileri tarafından Hintçe Yarışması düzenlendi. Yarışma çerçevesinde Hintçe şiirler okundu, şarkılar söylendi ve hikayeler anlatıldı. Ankara Üniversitesi öğrencileri, Akbar-Birbal hikayesinin oyununu da sergiledi.

Ayrıca etkinlikte Hindistan Başbakanı Narendra Modinin, Vishwa Hindi Diwas için özel mesajı da paylaşıldı.

Etkinlik sonunda yarışmanın kazananları tebrik edildi ve ödüller takdim edildi.

Her yıl 9 Ocakta Dünya Hintçe Gününün yanı sıra Pravasi Bharatiya Diwas kapsamında Hindistan diasporasının ülkenin kalkınmasına katkısı kutlanıyor. Bu tarih, Mahatma Gandhinin Güney Afrikadan Mumbaiye döndüğü 9 Ocak 1915e tekabül ediyor.

Dünya Hintçe Gününün temelleri 10 Ocak 1975te Hindistanın Nagpur bölgesinde düzenlenen ilk Dünya Hintçe Konferansı ile atıldı. O zamandan bu yana Dünya Hintçe Günü bütün dünyada kutlanıyor.

AA

Ana Sayfaya Git