Hizbullah’tan İsrail’e "Gazze'deki saldırıları genişletmenin ciddi sonuçları olur" uyarısı

Lübnan'daki Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Naim Kasım, İsrail’in Gazze’deki saldırılarını genişletmesi halinde bunun “ciddi sonuçları olacağı” uyarısında bulundu.

Haberler 07.11.2023 - 21:19 Son Güncelleme : 07.11.2023 - 22:28

Kasım, ABD merkezli NBC Newse İsrailin Gazze Şeridine yönelik saldırıları ve Hizbullahın pozisyonu hakkında açıklamalarda bulundu.

İsraili saldırgan olarak niteleyen Kasım, Hizbullahın Gazze üzerindeki baskıyı azaltmayı amaçladığını vurguladı.

Kasım, İsrailin Gazzedeki saldırılarını genişletmesi halinde bunun ciddi sonuçları olacağını söyledi.

Iraktaki İran yanlısı Şii milis grupların içinde yer aldığı bilinen Irak İslami Direniş adlı oluşumun ABDnin Irak ve Suriyedeki üslerine saldırılarına atıfta bulunan Kasım, Direniş Eksenindekiler, esas planlayıcının ABD olduğunu gördüler. Bu nedenle, dur mesajı verme prensibiyle ABDye saldırıyorlar. Tıpkı İsrailin durması gerektiği gibi. ifadelerini kullandı.

Şu an yaptığımız, yapmamız gereken şeydir ve bundan daha fazlasını yapmamız gerektiğinde de yapacağız. diyen Kasım, şöyle devam etti:

Bizim Filistin ve bölgede halkımızı ve sevdiklerimizi desteklemeye hakkımız yokken nasıl olur da ABD ve dünyanın geri kalanı, sivilleri ve çocukları öldüren, evleri yıkan İsrailin yanında durma hakkına sahip?

Kasım, İsrail ve ABDnin saldırganlıklarına bu şekilde devam ederek daha büyük olumsuz etki bırakmaları halinde olayın büyüyeceğini ve tam bir çatışmaya yol açacağını ifade etti.

Ana Sayfaya Git