Husiler: Pozisyonumuz pazarlık konusu değil

Yemen'de İran destekli Husiler, uluslararası tarafların, Kızıldeniz'de yükselen tansiyonu düşürmek için kendileriyle görüşmeler yürüttüğünü açıkladı.

Haberler 17.12.2023 - 01:23 Son Güncelleme : 17.12.2023 - 01:34

Husilerin Kızıldenizde İsrail bandıralı gemilere ya da İsrail limanlarına giden gemilere yönelik saldırılarının ardından uluslararası taraflar harekete geçti.

Husilerin sözcüsü Muhammed Abdusselam X hesabından yaptığı açıklamada, Ummanın öncülüğünde uluslararası taraflarla görüştüklerini ve bu görüşmelerde Gazzeye yönelik saldırılar ve abluka devam ederken elleri bağlı duramayacaklarını ve düzenledikleri operasyonların Filistin halkına destek olma amacı taşıdığını anlattıklarını belirtti.

Abdusselam, Görüşmelerde ifade ettik ki; Yemenin Gazze konusundaki pozisyonu pazarlık konusu olamaz. Düşmana ait ya da onun limanlarına giden gemiler, savaş sona erinceye, abluka kaldırılıncaya ve yardımlar kesintisiz olarak Gazzeye girinceye kadar hedef olmaya devam edecekler. ifadesini kullandı.

Muhammed Abdusselam, ancak Gazze ve Filistinde insani durumun düzeltilmesine dönük gerçek adımların, Kızıldenizde yükselen tansiyonun düşürülmesine katkı sağlayabileceğini kaydetti.

HUSİLER KIZILDENİZDE İSRAİL GEMİLERİNİ HEDEF ALIYOR

Yemendeki Husilerin lideri Abdulmelik el-Husi, 14 Kasımdaki televizyon konuşmasında, Kızıldenizde İsrail gemilerini hedef alabilecekleri tehdidinde bulunmuştu.

Husilerin Askeri Sözcüsü Yahya Seri ise 19 Kasımda X platformundan yaptığı yazılı açıklamada, İsrailin abluka altındaki Gazze Şeridine yönelik saldırılarına tepki olarak İsrail bandıralı her türlü gemiyi hedef alacaklarını duyurmuştu.

Husiler daha sonra İsrail limanlarına giden tüm gemilerin Kızıldenizden geçmesine engel olacaklarını açıklamıştı.

AA

Ana Sayfaya Git