Irak'ta saldırı

Irak'ta meydana gelen 5 patlamada 22 kişinin öldüğü, aralarında polis, subay ve güvenlik güçlerinin de bulunduğu 93 kişinin yaralandığı bildirildi.

Haberler 17.08.2012 - 10:14 Son Güncelleme : 17.08.2012 - 10:14

Bağdat’ın kuzeydoğusundaki el-Hüseyniye ile et-Taci bölgelerinde bomba yüklü iki aracın patlaması sonucu 6 kişi öldü, 32 kişi yaralandı.

IRAKTA SALDIRI

Kerkük’ün kuzeybatısındaki Arefe bölgesinde bomba yüklü iki aracın patlaması sonucu 1 kişi öldü, aralarında 5’i polis 12 kişi yaralandı. Aynı bölgede meydana gelen ikinci patlamada ise 5 polis yaralandı. Kerkük’ün Dakuk ilçesinde polis karakolu yakınlarında bomba yüklü bir aracın patlaması sonucu 7 kişi öldü, 1 teğmen ve 1 albayın da aralarında olduğu 35 kişi yaralandı. Dibs ilçesindeki patlamada ise 1 kişi öldü, yaralanan 1 subay hastaneye kaldırıldı.

22 KİŞİ ÖLDÜ

El-Enbar kentinde ise kimliği belirsiz kişiler tarafından polis kontrol noktasına düzenlenen silahlı saldırıda 3 polis öldü. Felleuce’nin güneyindeki el-Amiriye ilçesindeki insani yardım dağıtım noktasındaki patlamada ise 3 sivili hedef aldı.

Bağdat’ın kuzeyindeki el-Halis ilçesinde 30 kişinin düzenlediği saldırıda el-Ahrar bloğu milletvekilinin 2 koruma görevlisi yaralandı. Musul’da kimliği belirsiz kişiler 2 kişiyi öldürdü, yanlarındaki 1 kişiyi de kaçırdı.

Ana Sayfaya Git