İspanya'da Podemos partisi liderinden İsrail'e baskıyı artırma çağrısı

İspanya'da aşırı sol görüşlü Podemos partisinin lideri ve görevdeki Sosyal Haklar ve 2030 Ajandası Bakanı İone Belarra, Gazze'deki "planlı soykırıma" son vermek için İsrail'e baskıların devam etmesi gerektiğini söyledi.

Haberler 18.11.2023 - 23:50 Son Güncelleme : 19.11.2023 - 00:06

Bakan Belarra, İsrailin Gazze Şeridine yönelik saldırılarının protesto edildiği ve Madriddeki İsrail Büyükelçiliğinden başlayarak ABD Büyükelçiliğine kadar yapılan yürüyüşe katıldı.

Basına açıklama yapan Belarra, İsrailin Gazze Şeridindeki saldırılarının planlı soykırım olduğunu bildirdi.

İsrailin Filistin halkını yok etmeyi bırakması için İspanya ve Avrupa hükümetleri çok acil önlemler almalıdır. diyen Belarra, Gazzede ateşkes ilan edilmesi için İsraile daha fazla baskı yapılmasını istedi.

Belarra, İspanyada yeni hükümetin alması gereken ilk önlem, İsrail ile diplomatik ilişkileri kesmek ve (İsrail Başbakanı Binyamin) Netanyahuyu Uluslararası Ceza Mahkemesine (UCM) götürme girişimlerinde bulunan Güney Afrika liderliğindeki ülkeler koalisyonuna katılmaktır. dedi.

UCMnin çok acil bir şekilde Netanyahu hakkında tutuklama kararı alması gerektiğini dile getiren Belarra, Bu barbarlığı durdurmamız lazım. diye konuştu.

Ana Sayfaya Git