İsrail Başbakanı Netanyahu, Lübnan'a saldırının "Hikayenin sonu değil yeni bir adım" olduğunu söyledi

İsrail Başbakanı Netanyahu, İsrail ile Lübnan arasında yükselen tansiyonun ardından yaptığı açıklamada, Lübnan'a düzenledikleri saldırının "hikayenin sonu değil kuzeydeki durumu değiştirmek için yeni bir adım olduğunu" söyledi.

Haberler 25.08.2024 - 17:09 Son Güncelleme : 25.08.2024 - 17:09

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Lübnana düzenledikleri saldırının hikayenin sonu değil kuzeydeki durumu değiştirmek için yeni bir adım olduğunu söyledi.

Tel Avivdeki Savunma Bakanlığı kompleksinde gerçekleştirilen kabine toplantısının açılışında konuşan Netanyahu, Hizbullahın roket ve insansız hava araçlarıyla (İHA) planladığı saldırıyı boşa çıkardıklarını ancak bunun hikayenin sonu olmadığını ifade etti.Hizbullahın İsrailin kuzeyindeki askeri noktalara fırlatmaya hazırlandığı binlerce kısa menzilli roketin İsrail ordusu tarafından yok edildiğini aktaran Netanyahu, Hizbullahın, ülkenin merkezinde stratejik bir noktaya gönderdiği insansız hava araçlarının tamamının da engellendiğini dile getirdi.

İranın dini lideri Ali Hamaney ve Lübnan Hizbullahı Genel Sekreteri Hasan Nasrallaha seslenen Netanyahu, Beyrutta Nasrallah ve Tahranda Hamaney, bunun, kuzeydeki durumu değiştirmek ve bu bölge sakinlerinin evlerine dönmesi için atılan başka bir adım olduğunu bilmeli. Tekrar ediyorum, bu, hikayenin sonu değil. diye konuştu.

İsrail ordusu, Hizbullahın İsraili hedef almayı planladığını iddia ederek Lübnana önleyici saldırı başlattığını duyurmuştu.

Bunun ardından Hizbullah, 30 Temmuzda Beyrutta üst düzey komutanlarından Fuad Şüküre düzenlenen suikasta karşı İsraile misilleme saldırısı başlattığını açıklamıştı.

Hizbullah, misilleme saldırısında 320 roketin yanı sıra bir dizi insansız hava aracıyla (İHA) İsrail ordusuna ait noktaların hedef alındığını ifade etmişti.

İsrail ordusu, Lübnana bu sabah düzenlediği saldırılara 100 kadar savaş uçağının katıldığını, İsrailin kuzeyini ve merkezini vuracak şekilde konumlanan füze rampalarından 40ının vurulduğunu öne sürmüştü.

Ana Sayfaya Git