İsrail Başbakanlığı: “Blinken ve Netanyahu’nun görüşmesi olumlu geçti”

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Kudüs’te İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile bir araya geldi. Görüşmenin olumlu geçtiği belirtildi.

Haberler 19.08.2024 - 16:32 Son Güncelleme : 19.08.2024 - 16:32

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Gazzede ateşkes sağlanmasına yönelik diplomatik çabalar çerçevesinde İsraildeki temaslarını sürdürüyor. Başkent Tel Avivde İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ile görüşen Blinken sonrasında Kudüsteki başbakanlık ofisinde İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile bir araya geldi. İsrail Başbakanlık ofisinden yapılan açıklamaya göre yaklaşık 3 saat süren görüşme olumlu geçti ve iyi bir atmosferde gerçekleştirildi. Netanyahunun görüşmede İsrailin güvenlik ihtiyaçlarını dikkate alan ve rehinelerin serbest bırakılmasına yönelik ABDnin mevcut ateşkes teklifine olan bağlılığını yinelediği belirtildi.
Blinkenın Tel Avivde Savunma Bakanı Yoav Gallant ile de görüşme gerçekleştirmesi bekleniyor.

Hamastan açıklama
Katarın başkenti Dohada iki gün süren ve geçtiğimiz hafta cuma günü sona eren Gazze Şeridinde ateşkesle ilgili müzakerelere ilişkin dün Hamas tarafından açıklama yapıldı. Ateşkes için yapılan teklifin Netanyahunun talepleri ile uyumlu olduğu belirtilen açıklamada, teklifin özellikle kalıcı ateşkesi ve Gazzeden çekilmeyi reddetmesi başta olmak üzere Netanyahunun şartlarını karşıladığı belirtildi. Yeni teklifte Netzarim Kavşağı, Refah Sınır Kapısı ve Philadelphia Koridorundaki İsrail işgalinin devam edeceği aktarılan açıklamada, yeni teklifte ayrıca esir takasına ilişkin yeni şartların yer aldığı ve bunun takas anlaşmasının tamamlanmasını engellediği belirtildi.

Ana Sayfaya Git