İsrail, Gazze hakkındaki karar tasarısını kabul eden UNESCO'ya tepki gösterdi

İsrail, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü'nün (UNESCO) Filistin ve Gazze’deki mevcut duruma ilişkin aldığı karara tepki göstererek “reddettiğini” duyurdu.

Haberler 10.11.2023 - 23:07 Son Güncelleme : 11.11.2023 - 00:05

İsrail Dışişleri Bakanlığı, UNESCOnun 42. Genel Konferansında Filistin ve Gazzedeki mevcut durumun etkileri ve sonuçları kapsamında UNESCOnun yetkileri hakkındaki karar tasarısının kabul edilmesine ilişkin yazılı açıklama yaptı.

UNESCOnun Gazzedeki duruma ilişkin bugün aldığı kararın tek taraflı olduğu ileri sürülen açıklamada, İsrailin bu kararı tiksintiyle karşılayarak reddettiği kaydedildi.

Açıklamada, UNESCOnun, aşırılıkçı hükümetlerin ve terörizmi destekleyenlerin hizmetinde olduğu ve temel gerçeklerin çarpıtılması ve katliamların inkar edilmesi konusunda işbirliği yaptığı iddia edildi.

UNESCO oturumunda Gazzede öldürülen siviller için saygı duruşunda bulunulmasına da tepki gösterilen açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

Yalnızca Filistinli kurbanların anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunan UNESCO, doğası gereği ahlaki zafiyeti olan kendisinden ve tartışmalarından utanması gereken bir kuruluştur.

Bakanlık, İsraili destekleyen ülkelere ve önerdiği değişiklikler için ABDye teşekkür etti.

Ana Sayfaya Git