İsrail, Gazze'de 300 gündür soykırım suçu işliyor

İsrail, Gazze Şeridi'ne 300 gündür gözü dönmüşçesine saldırıyor, soykırım suçu işliyor. 39 bin 480 Filistinliyi katleden İsrail güçleri, on binlerce evi, yüzlerce camiyi, kiliseleri ve eğitim kurumlarını yerle bir etti. 2 milyon 300 bin nüfuslu Gazze Şeridi'nin tamamı yerinden edildi.

Haberler 01.08.2024 - 17:04 Son Güncelleme : 01.08.2024 - 17:04

Soykırımcı Netanyahu liderliğindeki İsrail, Gazze Şeridinde 300 gündür dünyanın gözü önünde insanlık suçu işliyor, tonlarca bombayı sivillerin üzerine yağdırıyor.

İsrailin, 7 Ekim 2023ten bu yana katlettiği Filistinli sayısı 39 bin 480e ulaştı; 91 bin 128 kişi de yaralandı.Katledilen Filistinlilerin 16 binden fazlası çocuk, 11 bine yakını kadın. En az 10 bin kişi ise kayıp.

İşgalci İsrail güçleri Gazzede 7 Ekimden bu yana 150 bin konutu, 610 camiyi, 115 okul ve üniversiteyi yerle bir etti.Kitlesel kıyımlardan biri de 6 Haziranda yaşandı. İsrail Nuseyrat Mülteci Kampındaki Birleşmiş Milletler okuluna saldırdı; 40 Filistinli hayatını kaybetti, 75 kişi yaralandı.İşgalci 26 Mayısta ise Refahta 74 Filistinliyi vahşice katletti. İsrail saldırılardan kaçıp çadır kente sığınan, yerinden edilmiş Filistinliler hedef alındı.

İsrailin 7 Ekimden sonra tarihe kara leke olarak geçecek toplu katliamlarından en büyüğü El-Ehli Baptist Hastanesine düzenlediği saldırı oldu. Saldırıda en az 471 kişi katledildi. 342 kişi yaralandı.

İsrail, Gazzede bir taraftan soykırımı sürdürürken diğer taraftan da bu soykırımı belgeleyen gazetecileri katlediyor. Gazzede 165 gazeteci İsrail güçleri tarafından öldürüldü.

Bölgeyi tam abluka altında tutan İsrail, gazetecilerin girişine de izin vermiyor.

Gazzedeki Filistinliler, İsrail saldırıları nedeniyle defalarca zorla yerinden edildi, sığınacak yer arıyorlar ancak Gazzede güvenli bölge kalmadı.Tüm Gazzeliler yerinden edildi
Birleşmiş Milletler verilerine göre, İsrailin tehditleri sonucu 2 milyon 300 bin nüfuslu Gazzede herkes en az 1 kez zorunlu göçe tabi tutuldu.

İsrail, Gazzede Filistinlileri sadece bombalarla katletmiyor. Sağlık tesisleri, su depoları ve arıtma tesislerine de zarar vererek salgın hastalıkların yayılmasına neden oluyor.

Gazzede çoğu çocuk olmak üzere her gün yüzlerce kişide uyuz, ishal, su çiçeği ve cilt hastalıkları tespit ediliyor.İsrail, açlığı da silah olarak kullanıyor; Gazze Şeridine 7 Ekimden bu yana yardım girişini neredeyse tamamen engelliyor, yardım çalışanlarını hedef alıyor.

BM Dünya Gıda Programına göre Gazze halkının yaklaşık yüzde 96sı aşırı açlık anlamına gelen yüksek düzeyde gıda güvensizliğiyle karşı karşıya.

Filistinliler, gönüllüler tarafından dağıtılan yemeklerden bir lokma alabilmek için saatlerce beklemek zorunda kalıyor.

Ana Sayfaya Git