'İsrail-Hamas arasındaki ateşkes ihtimali açık'

Hamas ve İslami Cihad Hareketleri, Mısır heyetinin arabuluculuğu ile akşam saatlerinde ateşkes ilan edebileceklerini duyurdu. Bu arada son saldırılarda 13 kişi ölürken, 17 kişi yaralandı.

Haberler 20.11.2012 - 18:10 Son Güncelleme : 20.11.2012 - 18:10

İsrail’in, Arap Birliği Dışişleri Bakanlarının Gazze ziyareti esnasında, Gazze’ye yönelik yaklaşık 1 saat süren saldırılarında 13 kişi öldü, 2’si çocuk 17 kişi yaralandı.

İsrail’in, Deyr’ul Belah, Sabra, Zeytun ve Beyt Hanun mahallelerine düzenlediği saldırılarda 11 kişinin hayatını kaybettiği, 2’si çocuk 17 kişinin yaralandığı bildirildi.

İsrail’in, Şucaiye beldesinin doğusundaki bir eve düzenlediği bombardımanda 2 kişi ölürken, 15 kişinin de yaralandığı kaydedildi.

İsrail’in Ez- Zeytun beldesine düzenlediği hava saldırısında da 2 çocuk yaralandı.

Öte yandan, İslami Cihad’ın askeri kanadı Kudüs Tugayları, Gazze sahillerinde bulunan bir İsrail savaş gemisine 5 füze atışı yaptıklarını duyurdu.

Hamas’a bağlı İzzeddin el-Kassam Tugayları da Negev bölgesindeki İsrail askeri üssüne 10 Grad füzesi fırlattığını açıkladı.

Hamas ve İslami Cihad ateşkes konusunda anlaştı

Hamas ve İslami Cihad Hareketleri, Mısır heyetinin arabuluculuğu ile akşam saatlerinde ateşkes ilan edebileceklerini duyurdu.

Her iki siyasal hareket te ateşkes şartı olarak ’’İsrail’in Filistinli liderlere suikast yapmaması ve Gazze’ye yönelik hava, kara ve denizden saldırılara son vermesi, ambargonun kaldırılması’’ öne sürüldü.

Hamas Sözcüsü Muşir El-Mısri, yaptığı açıklamada, ’’İsrail-Hamas arasındaki ateşkes ihtimali açık’’ ifadesini kullanmıştı.

AA

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır