İsrail Kurban Bayramı'nın son gününde de Gazze'ye saldırdı

İsrail'in Kurban Bayramı'nın üçüncü gününde Gazze Şeridi'nin tüm kentlerini hedef alan yoğun saldırılarında, aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu çok sayıda Filistinli öldü ve yaralandı.

Haberler 19.06.2024 - 11:11 Son Güncelleme : 19.06.2024 - 11:11

İsrail savaş uçakları, Kurban Bayramının son gününde de Gazzenin tüm kentlerine yoğun saldırılarını sürdürdü.

Gazze Şeridinin güneyindeki Refah kentine bağlı El-Mevasi bölgesinde sığınmacı kampını hedef alan saldırıda 5 sağlık görevlisi hayatını kaybetti.

Suudi Mahallesinde ise İsrail ordusunun hava saldırısında onlarca ev yıkıldı. Tel es-Sultan Mahallesine de savaş uçakları ve topçu atışıyla saldırılar düzenlendi.

Gazze Şeridinin merkezindeki Nusayrat Mülteci Kampının çeşitli bölgelerine de savaş uçakları ve topçu atışıyla saldırılar düzenlenirken, Gazze kentinde ise Zeytun Mahallesinde saldırılar nedeniyle bazı evler yıkılırken, bazı yapılarda yangın çıktı.

Gazzenin tüm kentlerini hedef alan saldırılarda aralarında kadın ve çocukların da olduğu çok sayıda Filistinlinin öldüğü ve yaralandığı aktarıldı.

Refah Sınır Kapısı 7 Mayıstan bu yana kapalı

İsrail ordusu, 7 Mayısta, Gazzenin Refah bölgesine kara saldırısı başlatarak Mısırla olan sınır kapısının Gazze tarafını ele geçirdiğini duyurmuştu.

Refah Sınır Kapısı, bölgede İsrail işgalinin başladığı 7 Mayıstan bu yana kapalı tutuluyor.

Gazze Şeridinin İsrail dışında dış dünyaya açılan tek kapısı olma özelliğini taşıyan Refah Sınır Kapısının kapalı olması, gıda sıkıntısıyla karşı karşıya olan Gazzeye insani yardım girişlerini de önemli derecede etkiliyor.

İsrail 496 sağlık çalışanını öldürdü

Gazzedeki Şifa Hastanesinin ortopedi bölümü başkanı doktor Adnan El Baraş da nisan ayında İsrail hapishanesinde işkence sonucu hayatını kaybetmişti.

Filistin Sağlık Bakanlığı, 3 Mayısta yaptığı açıklamada, 7 Ekim 2023ten bu yana İsrail tarafından öldürülen sağlık çalışanlarının sayısının 496ya yükseldiğini belirtmişti.

İsrailin Gazzedeki katliamı

Gazzedeki Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, İsrailin Gazze Şeridine 256 gündür sürdürdüğü saldırılara ilişkin bilgi verildi.

İsrail ordusunun son 24 saatte Gazzenin çeşitli bölgelerinde 3 katliam gerçekleştirdiği, söz konusu saldırılarda 25 Filistinlinin daha yaşamını yitirdiği, 80 Filistinlinin yaralandığı belirtildi.

İsrailin 7 Ekim 2023ten bu yana Gazze Şeridine düzenlediği saldırılarda ölenlerin sayısının 37 bin 372ye, yaralı sayısının 85 bin 452ye yükseldiği kaydedildi.

Açıklamada ayrıca hl enkaz altında ve yol kenarlarında cesetlerin bulunduğu ancak İsrailin engellemeleri nedeniyle sağlık ekipleri ile sivil savunma görevlilerinin cenazelere ulaşamadığı yinelendi.

Enkaz altında halen binlerce ölü olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı da tahrip ediliyor.

Ana Sayfaya Git