İsrail medyası: Netanyahu çağrı cihazlarının patlamasına onay verdi

İsrail merkezli haber sitesi Walla, ismi açıklanmayan Amerikalı yetkililere dayandırdığı haberinde, Katil Netanyahu'nun bu hafta başında üst düzey bakanlar ve istihbarat şefleriyle yaptığı güvenlik istişareleri sırasında siber saldırıyı onayladığını yazdı.

Haberler 18.09.2024 - 10:02 Son Güncelleme : 18.09.2024 - 10:02

İsrail haber sitesi Wallanın haberine göre , İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, bu hafta başında üst düzey bakanlar ve istihbarat şefleriyle yaptığı güvenlik istişareleri sırasında Lübnanda kablosuz iletişim cihazlarının patlatılmasına onay verdi .

İnternet sitesi, ismi açıklanmayan üst düzey Amerikalı yetkililere dayandırarak yaptığı haberde, 10 kişinin ölümüne, 200ünün ağır olmak üzere yaklaşık 3 bin kişinin yaralanmasına neden olan Lübnandaki patlamaların arkasında İsrailin olduğunu bildirdi.

İsrail Başbakanlık Ofisi, Netanyahunun danışmanı Topaz Lukun, saldırılardan İsrailin sorumlu olduğuna dair imada bulunan ve artık silinmiş olan sosyal medya paylaşımı hakkında yorum yapmadı.

Wallaya göre operasyon Hizbullahın askeri komuta ve kontrol sisteminin önemli bir bölümünü etkisiz hale getirdi.

İsrailli yetkililer, Kuzey sınırında önemli bir tırmanış yaşanması ihtimalinin yüksek olduğunun farkında olduklarını belirterek, İsrail ordusunun Hizbullahın geniş çaplı bir yanıt vermesine karşı yüksek alarmda olduğunu söyledi.

çağrı cihazlarının patlatılması


Lübnanda dün Hizbullah unsurlarının kullandığı çağrı cihazlarında eş zamanlı patlamalar yaşandı.

Sağlık Bakanlığı, ülke genelinde Hizbullah unsurlarının kullandığı çağrı cihazlarının patlatılması sonucu biri çocuk 9 kişinin hayatını kaybettiğini, 200 kadarı ağır yaklaşık 2 bin 800 kişinin yaralandığını açıkladı.

Lübnanlı yetkililer olaydan İsraili sorumlu tutarken İsrailden konuyla ilgili henüz bir açıklama gelmedi.

İsrail-Lübnan sınırında 8 Ekim 2023ten bu yana süren çatışmalarda son günlerde gerilimin arttığı gözlemleniyor.

Ana Sayfaya Git