İsrail'in Gazze'ye saldırılarında en az 29 Filistinli öldü

İsrail ordusunun gece boyunca Gazze Şeridi'nin farklı bölgelerine düzenlediği saldırılarda çok sayıda kişi öldü veya yaralandı.

Haberler 31.08.2024 - 09:46 Son Güncelleme : 31.08.2024 - 09:46

İsrail, halkı zorla aç ve susuz bırakarak büyük bir insani felakete yol açtığı Gazze Şeridine yönelik saldırılarına 330. gününde devam ediyor.

Filistin resmi ajansı WAFAnın haberine göre İsrail ordusu, Gazze kentinin güneyinde Sabra Mahallesinde bir evi bombalaması sonucu hayatını kaybeden 3 kişinin cansız bedeni ile yaralılar, Filistin Kızılayına bağlı sağlık görevlileri tarafından El-Ehli Baptist Hastanesine getirildi.

İsrailin, Gazze kentinin güneydoğusundaki Zeytun Mahallesinde Haccac ailesine ait bir evi hedef alması sonucu 3 Filistinli hayatını kaybetti.

İsrail ordusunun Gazze Şeridinin güneyindeki Han Yunus ile kuzeydeki Cibaliya Mülteci Kampında Nassar ailesine ait evi bombalanması sonucu 1 kişi öldü, bazıları da yaralandı.

İsrailin, Gazze Şeridinin orta kesimindeki Nusayrat Mülteci Kampının güneyinde Alyan Ebu Yusuf apartmanını hedef alan saldırısında 9 kişi hayatını kaybetti.

Nusayrat Mülteci Kampında İsrailin Hamed ailesine ait bir binanın son katını hedef alması sonucu 4 kişi öldü, çok sayıda kişi de yaralandı. Ölü ve yaralılar el-Avde Hastanesine götürüldü.

İsrail ordusu, Nuseyrat Mülteci Kampının batısındaki El-Hasayine bölgesinde Zekkut ailesine ait bir evi hedef aldı. Saldırıda, en az 4 Filistinli yaşamını yitirdi.

Gazze Şeridinin güneyindeki Han Yunusun Cura el-Lut bölgesinde el-Cubbur ailesine ait bir evi hedef alması sonucu evde bulunan Ebu Bekir ailesinden 5 kişi hayatını kaybetti, 15 kişi yaralandı.

İsrail ordusu ayrıca gece boyu Gazzenin farklı noktalarına saldırılarını sürdürürken, Zeytun Mahallesinde onlarca apartmanı patlayıcılarla havaya uçurdu.

İsrailin 7 Ekimden bu yana Gazze Şeridine düzenlediği saldırılarda en az 16 bin 589u çocuk, 10 bin 980i kadın olmak üzere 40 bin 602 Filistinli öldü, 93 bin 855 kişi yaralandı.

Enkaz altında halen binlerce ölü olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı da tahrip ediliyor.

Ana Sayfaya Git