İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları, Latin Amerika ülkelerinde protesto edildi

Latin Amerika ülkelerinden Kolombiya, Venezuela, Peru ve Meksika'da yüzlerce kişi, İsrail'in Gazze'ye yönelik devam eden saldırılarına tepki gösterdi.

Haberler 22.10.2023 - 22:53 Son Güncelleme : 22.10.2023 - 23:10

Başkent Bogotanın tarihi Bolivar Meydanına, Filistin bayraklarıyla yürüyen onlarca kişi, Gazzede devam eden İsrail saldırılarının durdurulmasını istedi.

konuşan Filistinin Bogota Büyükelçisi Raoulf Almalk, Filistin halkıyla dayanışma ve destek için yürüyüşe katılan Kolombiyalılara teşekkür etti.

Başta Kolombiya olmak üzere bütün dünya halklarının, İsrailin Gazzede işlediği soykırıma karşı çıktığını vurgulayan Almalk, İstanbulda ve dünyanın bütün başkentlerinde, Filistine olağanüstü destek var. İsraile tepki için milyonlar sokaklarda sesini yükseltiyor. Ateşkesin bir an önce sağlanmasını ve insani koridorun açılmasını istiyoruz. ifadesini kullandı.

Almalk, Kolombiya Cumhurbaşkanı Gustavo Petroya, Filistine desteği için minnettar olduklarını ve Petronun uluslararası barış konferansı önerisini desteklediklerini dile getirdi.

PERU

Başkent Limanın en büyük caddesinde yürüyüş düzenleyen Perulular ve bu ülkede yaşayan Arap asıllı vatandaşlar, Gazzeye yönelik İsrail bombardımanının derhal durdurulması için dünyaya çağrıda bulundu.

Bu bir savaş değil, soykırımdır sloganları atanlar, Filistinde devam eden İsrail işgalinin son bulmasını istedi.

Basın açıklaması yapan göstericilerden biri, İsrailin dünyanın gözleri önünde katliam işlediğini ve Filistin toprağının yasa dışı şekilde 75 yıldır işgale uğradığını belirtti.

MEKSİKA

Meksikanın başkenti Meksikodaki İsrail Büyükelçiliği önünde toplanan onlarca vatandaş, Filistine destek gösterisinde bulunurken, İsraili de kınadı.

Göstericiler, İsrail saldırıları sonucu Gazzede hayatını kaybeden Filistinliler için mum yaktı. Hayatını kaybeden çocukların fotoğrafları taşındı.

Eyleme katılan Santiago Moreno, açıklamada, Gazzede katliam yapıldığını vurgulayarak, ABD ve büyük devletlerin ise buna kulaklarını tıkadığına dikkati çekti.

VENEZUELA

Başkent Karakasdaki Kongre binası önünde toplanan yüzlerce kişi, İsrailin Gazze Şeridinde devam eden saldırılarını kınadı.

Büyük Filistin bayrakları açan kalabalık, Filistine özgürlük ve Gazzedeki soykırımı durdurun sloganları attı.

Ülkede yaşayan Arap asıllı Venezuelalıların da destek verdiği protesto, basın açıklaması yapılarak son buldu.

Hafta içinde Brezilya, Porto Riko, Şili ve Ekvadorda da bir araya gelen yüzlerce kişi, Filistine destek gösterisinde bulunmuştu.

Ana Sayfaya Git